"Gužva" zvijezda u vrhu
88

Kako će Real igrati s Mbappeom u timu: Ancelotti ima slatke muke, pokušao je dati odgovor

D. P.
Moćan napad madridskog Reala (Foto: Twitter/Ilustracija)
Moćan napad madridskog Reala (Foto: Twitter/Ilustracija)
Dovođenje Kyliana Mbappea u ionako snažan tim Real Madrida povećalo je "gužvu" u ofanzivnom redu aktuelnog prvaka Evrope, a trener Carlo Ancelotti pokušao je objasniti kako će sve izgledati s novim pojačanjem.

Real Madrid je prošle godine dominantno osvojio titulu evropskog prvaka, a dominirao je i u Španiji. Na tako dobar tim tokom ljeta doveo je još i jednog od najboljih igrača današnjice Kyliana Mbappea, pa se brojni fanovi s pravom pitaju kako će sve to izgledati i kako će trener Carlo Ancelotti uklopiti sve zvijezde u tim.

U napadačkom dijelu tima konkurišu uz Mbappea, Vinicius Junior, Rodrygo, Jude Bellingham, Arda Guler i Brahim Diaz, a mnogi očekuju da će najnovije pojačanje Reala igrati kao najistureniji igrač u timu.

Trener Ancelotti je u podcastu Obi One, kod nekadašnjeg Chelseajevog veznjaka Johna Obija Mikela, pokušao odgovoriti na pitanje kako će izgledati napad Reala s Mbappeom.

"Ja ga vidim u vrhu napada. Napad je dosta širok pojam, potrebno je da ti igrači pokriju 68 metara terena. Ako vas pitam gdje je Vinicius igrao prošle sezone, teško je reći. Nije uvijek igrao kao lijevo krilo, selio se. Važan ključ napadačkih igrača je pokretljivost. Nekada mogu igrati lijevo, nekad u sredini", rekao je Ancelotti i time otkrio da će rotirati pozicije napadača u timu.

Slavni italijanski stručnjak je pobliže objasnio kako to izgleda na terenu. Dodao je i da od rivala zavisi kako će prilagoditi svoju napadačku postavku.

"Bellingham je nekada igrao lijevo, nekada u sredini, a nekada desno. Rodrygo je većinu utakmica počinjao na desnoj strani, a nekad sam ga stavljao i lijevo. Dakle, važno je imati tu pokretljivost. Ja im želim dati slobodu. Moraju biti sposobni upravljati situacijom na utakmici. Igrali smo jednu utakmicu protiv Manchester Cityja s Viniciusom i Rodrygom na lijevoj strani jer smo mislili da možemo iskoristiti prednost", dodao je po mnogima najbolji trener svih vremena.

Kao jedini osvajač svih "liga petice" i rekorder po broju titula Lige prvaka (pet), teško je pronaći bilo koga ko može u istu ravan po uspjesima s Ancelottijem.