Jurčić otkriva
0

Kako je raditi s Mamićem: Gurao me "niz stepenice" da sebe spasi, ali ne dam na njega

D. P.
Foto: Pyramids FC
Foto: Pyramids FC
Nekadašnji trener zagrebačkog Dinama Krunoslav Jurčić govorio je o saradnji sa Zdravkom Mamićem i otkrio kako mu je zahvalan za sve šanse koje je dobio, ali je i naveo kako ga je nekadašnji prvi čovjek Dinama gurao "niz stepenice".

Jurčić danas sjedi na klupi egipatskog Pyramidsa i tu mu ide veoma dobro. S ekipom je pri vrhu tabele, a prošle sezone osvojio je i Kup Egipta. U Dinamu je radio u tri mandata i tu je sarađivao sa Zdravkom Mamićem.

Mamić se danas nalazi u Bosni i Hercegovini, gdje se sklonio nakon što je pravomoćno presuđen na zatvorsku kaznu u Hrvatskoj. Jurčić se u najnovijem Denis Podcastu, kod hrvatskog novinara Denisa Draganovića, osvrnuo na rad s Mamićem.

Iako ga je, kako kaže, "gurnuo niz stepenice" više puta, Jurčić je zahvalan za to što je dobio šansu kod njega.

"Ponosan sam na svoj rad u Dinamu zato što sam u svim mandatima ispunio sva očekivanja i sve zahtjeve koji su postavljeni za mene. Živio sam i radio sa Zdravkom Mamićem. To je čovjek o kojem nikad ne dam govoriti loše iz vrlo jednostavnog razloga. Dao mi je priliku. Došao sam iz male sredine, iz provincije u Zagreb, nemam nikakvo zaleđe i jako teško bih dobio priliku trenirati Dinamo da nije bilo njega. Bez obzira na to što je on na neki način uništavao moju karijeru, prije svega ovim naglim otkazima. Vladao je pojedinim novinarima u Hrvatskoj, znao je kako funkcioniraju", rekao je Jurčić u podcastu.

Kaže da ga je "gurao novinarima u ralje" samo kako bi Dinamo i on sam mogli nastaviti dalje.

"On je to bespogovorno i bez greške znao. Obično bi me gurao novinarima u ralje i niz stepenice u takvim trenucima, da bi klub i on mogli ići dalje. To se dogodilo triput, ali opet ne dam da se priča protiv njega u mom prisustvu jer ne bih nigdje dobio šansu da nije bilo njega", dodao je ovaj 54-godišnji stručnjak iz Ljubuškog.

Jurčić je posljednji put vodio Dinamo do ljeta 2013. godine, a u tri navrata je bio prvak Hrvatske. Osvajao je trofeje širom svijeta, a radio je najviše u arapskim zemljama. Bio je i šef razvojnog programa u Saudijskoj Arabiji.