Ispričao Pato
130

Kako je Zlatan skoro pretučen na treningu: "Podigao ga je i bacio na zemlju pa skočio na njega"

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Brazilac Alexandre Pato je u podcastu Voci di Calcio ispričao anegdotu s treninga Milana gdje su se fizički sukobili Zlatan Ibrahimović i Amerikanac Oguchi Onyewu.

Ibrahimović je tokom karijere važio za jednog od najprgavijih nogometaša koji nije bio na glasu kao miran tip koji nesuglasice na terenu nastoji riješiti razgovorom.

Jedna takva se desila na treningu Rossonera kada je Zlatan, na iznenađenje svih, izvukao deblji kraj te da je Ibrahimović prošao samo sa slomljenim rebrima.

"Zlatan je uzeo loptu, a onda ga je Onyewu slučajno zakačio po zglobu. Udario je Ibru u zglob i nastavio igrati. Mi smo razumjeli da to nije učinio iz zloće, nego zato što je htio doći do lopte. Uostalom, tek se vraćao nakon povrede", rekao je Pato gostujući u podcastu Voci di Calcio i nastavio:

"Trening je krenuo dalje, lopta je došla do Onyewua, a Ibrahimović je ušao s obje noge u njega. S namjerom da ga povrijedi! Pomislio sam: 'Kvragu, što se dogodilo?'. Onyewu je mirno ustao, a Zlatan je krenuo s uvredama na švedskom i više jezika, ništa ga nismo razumjeli. Uhvatio ga je za vrat i htio oboriti na tlo".

Ipak, legendarni Šveđanin nije mogao ni sanjati šta će se desiti i kakvu će reakciju izazvati kod američkog nogometaša nigerijskih korijena.

"Čovjek je zgrabio Ibru, onako ogromnog, i bam, jednostavno ga bacio na tlo! Podigao je Ibrahimovića u zrak, zabio na zemlju pa skočio na njega, prikliještio ga na travnjak svom težinom i zakrenuo mu ruku. Kao da je uzeo čašu vode i popio pa je odložio na stol! Sve su to snimali kamerama, ali snimka je nestala", otkrio je Brazilac i nastavio dalje:

"Svi smo skočili u panici i urlali: 'Stani, čovječe! O moj Bože, o moj Bože. Stani, ubit ćeš ga', vikali smo. Prošao je samo sa slomljenim rebrima", zaključio je Brazilac.

Dodajmo da je sam Pato važio za jednog od najvećih brazilskih talenata koji je za Milan igrao od 2007. do 2013. godine, a sa Ibrahimovićem je igrao od 2010. do 2012. godine.

Onyewu je, s druge strane, bio član Rossonera od ljeta 2009. do zime 2011. godine kada je otišao na nekoliko posudba da bi Milan zvanično napustio u ljeto 2011. godine i pojačao Sporting.