Priča o transferu
48

Kako se Amerikanac u Chelseaju "igra" nogometa: Gledao Enza u finalu SP-a pa rekao samo jedno

D. P.
Boehly dovodi koga god poželi (Foto: EPA-EFE)
Boehly dovodi koga god poželi (Foto: EPA-EFE)
Najveće pojačanje u historiji engleskog nogometa Enzo Fernandez zaludjelo je vlasnika Chelseaja Todda Boehlyja u utakmici finala Svjetskog prvenstva.

Chelsea je potrošio enorman novac u januarskom prijelaznom roku, a najveći dio (121 milion eura) otišao je na argentinskog veznjaka Enza Fernandeza, koji je doveden u rekordnom transferu iz Benfice.

Jedan od najuglednijih sportskih novinara David Ornstein ispričao je zanimljivu priču o tome zašto je Chelsea doveo baš ovog Argentinca.

S obzirom na reputaciju Ornsteina, nema dileme da je to tako. Naime, vlasnik Chelseaja je gledao finale Svjetskog prvenstva u Kataru i bio impresioniran onime što je Fernandez uradio u duelu protiv Francuske kada je Argentina osvojila titulu prvaka svijeta.

Svojoj ekipi je poručio da ga dovedu odmah, što su i uradili u finišu prijelaznog roka.

"Kada je Fernandez izlazio s terena u finalu Lige prvaka, čuo sam Boehlyja kako govori svojoj ekipi: 'Dovedite mi ovog čovjeka'", rekao je Ornstein.

Nakon što je to poručio svojim saradnicima, Boehly je dobio igrača kojeg je želio.

Mnogi fanovi nakon novog nevjerovatnog prijelaznog roka tvrde da se Boehly "igra" nogometa te da dovodi igrače koje poželi, bez da razmišlja o mogućim eventualnim posljedicama.