Opravdana ljutnja
31

Kane kakvog nikada ne viđate: Usred domovine poludio je na mladog nogometaša

D. P.
Kane i Garnacho (Foto: Screenshot)
Kane i Garnacho (Foto: Screenshot)
Najveća zvijezda engleskog nogometa Harry Kane potpuno je pobjesnio tokom utakmice Lige prvaka između Manchester Uniteda i Bayerna.

Uvijek staloženi i smireni Harry Kane, koji nikada nije učestvovao u bilo kojem incidentu, kako na terenu, tako i van njega, sinoć nije ostao imun na potez svog rivala Alejandra Garnacha.

Kane je sa svojim Bayernom gostovao Manchester Unitedu i tu je asistirao za minimalnu pobjedu rezultatom 1:0. Inače, to mu je prvi povratak u domovinu u klupskom nogometu otkako je ljetos napustio Tottenham i potpisao za Bayern.

Detalj koji mu je zasmetao je sramotan potez mladog Unitedovca Alejandra Garnacha. Mladi Argentinac je tokom jednog duela rukama gurnuo rivala Kingsleya Comana koji je žestoko udario leđima u reklame pokraj terena.
Kane je odmah dotrčao do mjesta događaja i krenuo ka Garnachu, ljutit kao nikada do sada. Srećom, tu su bili mnogi nogoemtaši koji su uspjeli udaljiti Kanea od mladog Garnacha, a prvi u nizu je bio njegov kolega iz reprezentacije Harry Maguire, s kojim je uvijek bio u odličnim odnosima.