Bizarno pravilo
62

Kane postigao pet hat-trickova u Bayernu, ali mu Nijemci ne računaju nijedan

D. P.
Kane rešeta mreže u Bayernu (Foto: EPA-EFE)
Kane rešeta mreže u Bayernu (Foto: EPA-EFE)
Engleska nogometna zvijezda Harry Kane postigao je novi hat-trick za minhenski Bayern tokom vikenda, a zanimljivo je da mu se nijedan ne računa prema definiciji u njemačkom nogometu.

Kane je proteklog vikenda u pobjedi Bayerna rezultatom 6:1 nad Kielom postigao tri gola i dodao jednu asistenciju. Tako je stigao do 49. gola u isto toliko nastupa za Bayern, gdje je stigao proteklog ljeta.

To mu je već peti hat-trick u Bundesligi u samo 35 utakmica, ali je zanimljivo da mu se nijedan u Njemačkoj ne računa na taj način zbog različite definicije hat-tricka u ovoj zemlji i u ostatku nogometnog svijeta.

Naime, hat-trickovi u Njemačkoj podliježu posebno strogim standardima jer u bundesligaškom rječniku sva tri pogotka moraju biti postignuta u jednom poluvremenu da bi se računala kao hat-trick. U takvom tumaču Kane nema nijedan u dresu Bayerna.

Naravno, svi oni se po engleskoj i svjetskoj nogometnoj definiciji računaju, pa tako ni samom Kaneu nije toliko teško što u Bundesligi imaju različit pogled na ovakvu situaciju.

Kako piše ugledni Athletic, postoji mogućnost da se uskoro ublaže pravila hat-tricka u Bundesligi, odnosno da se uvaže ona koja se koriste u ostatku nogometnog svijeta.

Inače, Kane će večeras sa svojim Bayernom dočekati Dinamo Zagreb u prvom duelu Lige prvaka i tu će biti apsolutni favorit za pobjedu na startu takmičenja.