Dokaz koliko je veliki
29

Katarani odlučili šta će uraditi s Messijevom sobom nakon Svjetskog prvenstva

H. H.
Foto: Twitter / montaža
Foto: Twitter / montaža
Soba u kojoj je Lionel Messi boravio na Univerzitetu u Kataru tokom Svjetskog prvenstva postat će mali muzej, objavili su tamošnji mediji.

Na taj način ostat će ovjekovječen trenutak kada se čudesni Argentinac popeo na svjetski tron i "zacementirao" status najboljeg igrača svih vremena.

Messi i njegovi argentinski saigrači odlučili su da ne žele biti smješteni u luksuznom hotelu s pet zvjezdica tokom SP-a u Kataru, a umjesto toga boravili su u studentskom domu, sve kako bi mogli uživati ​​u tradicionalnom roštilju.

Iznenađujuća odluka da odsjednu tamo donesena je nakon što su argentinski nogometni zvaničnici odlučili da će im prostrani kampus omogućiti da organizuju "slatke asadoe" - tradicionalne roštilje koji su jedan od kulinarskih užitaka u toj južnoameričkoj zemlji.

Dio kampusa Univerziteta u Kataru u kojem se nalazi argentinski tim sastoji se od 90 soba, sadrži najmodernije sportske objekte, olimpijski bazen i vlastiti nogometni stadion kapaciteta 10.000 ljudi.

Na kraju, odluka je bila više nego dobra, jer su se Gaučosi okitili titulom prvaka svijeta i stvorili su sjajnu atmosferu, a u čast po mnogima najboljeg nogometaša svih vremena Lionela Messija njegova soba će biti pretvorena u mali muzej.