27. kolo
66

Kazlagić sudi derbi Sarajeva i Borca, Džemidžić dijeli pravdu Posušju i Željezničaru

E. B.
Kazlagić je četiri puta sudio Sarajevu ove sezone (Foto: T. S./Klix.ba)
Kazlagić je četiri puta sudio Sarajevu ove sezone (Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometni savez Bosne i Hercegovine je delegirao sudije za 27. kolo Wwin lige BiH.

Derbi susret ovog kola igra se u subotu na stadionu "Asim Ferhatović Hase" gdje će Sarajevo dočekati Borac. Pravdu na tom duelu će dijeliti Cazinjanin Mirza Kazlagić, a asistirat će mu Sreten Udovičić (Prijedor) i Hasan Nanić (Bužim).

Kazlagić je četiri puta sudio Sarajevu ove sezone, a Bordo tim je upisao tri pobjede i jedan poraz. Borcu je sudio tri puta i Banjalučani su upisali sve pobjede, zanimljivo sve tri u gostima.

Jedan od zanimljivijih duela će u petak igrati Posušje i Željezničar, a za taj susret su delegirani glavni sudija Ernes Džemidžić (Goražde), te pomoćnici Amir Kadić (Sarajevo) i Arnel Novalić (Doboj Istok).

Miloš Gigović će biti na centru utakmice Velež - Zvijezda 09, Nihad Ljajić će suditi duel Sloga - Zrinjski, Antoni Bandić duel Široki Brijeg - Igman, a Dražen Marić će dijeliti pravdu u derbiju začelja GOŠK - Tuzla City.

Svi susreti su u direktnim TV prijenosima na kanalima Arena Sporta, dok ćete na portalu Klix.ba moći pratiti tekstualne prijenose susreta Sarajevo - Borac i Posušje - Željezničar.

Raspored, satnica i sudije 27. kola:

Petak:

GOŠK - Tuzla City (16:00, Dražen Marić)

Posušje - Željezničar (18:00, Ernes Džemidžić)

Velež - Zvijezda 09 (20:00, Miloš Gigović)

Subota:

Široki Brijeg - Igman (13:30, Antoni Bandić)

Sloga Meridian - Zrinjski (16:00, Nihad Ljajić)

Sarajevo - Borac (20:45, Mirza Kazlagić)

Tabela: