Stigao iz Krupe
0

Kerim Palić novo pojačanje FK Sarajevo, ima pravo nastupa već u četvrtak

K. H.
Kerim Palić (Foto: FK Sarajevo/Instagram)
Kerim Palić (Foto: FK Sarajevo/Instagram)
Kerim Palić novo je pojačanje FK Sarajevo, a u Bordo klub došao je kao slobodan igrač iz redova Krupe.

Palić je potpisao ugovor sa Sarajevom do 2023. godine, a ranije je tokom karijere igrao za Inter Bratislavu i Krupu, dok je omladinske selekcije prošao u Željezničaru.

"Kada vas zove klub kao što je Sarajevo nema potrebe da puno razmišljate o odluci koju ćete donijeti. Riječ je o jednom od najvećih klubova sa ovih prostora i sigurno da je čast nositi dres Sarajeva. Već imam iskustva igranja u Premijer ligi i vjerujem da neće biti problem da se naviknem na ekipu i novog trenera. Većinu igrača znam već od ranije i nadam se da ćemo dobro funkcionisati zajedno na terenu. Spreman sam na sve nove izazove i učinit ćemo sve da navijači budu zadovoljni na kraju sezone", rekao je u izjavi za zvaničnu stranicu ovaj novi nogometaš Bordo kluba.

U prošloj sezoni Premijer lige BiH odigrao je ukupno 28 mečeva, dok je dva nastupa upisao u Kupu BiH. Ukupno je uspio postići tri pogotka.

Iz kluba su potvrdili da će Palić putovati s ekipom u Moldaviju te da ima pravo nastupa nakon uspješno završenog proces registracije.

"Kerim će sutra otputovati sa ekipom u Moldaviju, a imati će i pravo nastupa sa obzirom na to da je danas uspješno završen proces registracije ovog igrača", navodi se na zvaničnoj stranici FK Sarajevo.

Susret Milsami - Sarajevo se igra u četvrtak s početkom u 19 sati.