Prošli dalje
0

Khvicha Kvaratskhelia nakon velike pobjede protiv Portugala razmijenio dresove s Ronaldom: Ispunio sam san

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaš Milana Khvicha Kvaratskhelia se sa reprezentacijom Gruzije plasirao u osminu finala Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Kvaratskhelia je postigao vodeći gol za Gruzijce u posljednjem meču grupne faze protiv Portugala i praktički odveo svoju selekciju u nokaut fazu.

Na kraju susreta dok su njegovi saigrači slavili veliki uspjeh, on je odlučio da pozdravi Cristiana Ronalda s kojim je razmijenio dresove.

Pohvalio se Gruzijac trofejem za najboljeg igrača susreta s Portugalom kao i dresom slavnog Portugalca na Instagramu uz opis.

"San", napisao je Kvicha.

Kvaratskhelia se pohvalio dresom Ronalda (Foto: Instagram)
Kvaratskhelia se pohvalio dresom Ronalda (Foto: Instagram)

Sam Gruzijac se nakon utakmice pohvalio i da je razgovarao sa legendarnim Ronaldom prema kome ima veliko poštovanje.

"Dobio sam Ronaldov dres i prošli smo u sljedeću fazu. Ovo je najbolji dan u životu gruzijskih navijača, ispisali smo historiju. Uradili smo nešto što niko nije mogao sanjati da ćemo uraditi. Niko nije vjerovao da ćemo pobijediti Portugal, ali smo pokazali da smo kvalitetan tim i da ukoliko postoji 1 posto šanse, moraju računati na nas", rekao je Kvaratskhelia i dodao:

"Prije utakmice sam razgovarao sa Ronaldom i poželio mi je sreću. Nikada nisam mogao zamisliti da će mi prići i razgovarati sa mnom. Vrhunski je igrač i vrhunski čovjek. Imam veliko poštovanje za njega, on je jedan od najboljih igrača na svijetu".

Gruzija će u osmini finala Eura igrati protiv selekcije Španije, a taj meč je na rasporedu u nedjelju 30. juna u 21:00 sati uz direktan prijenos na BHT i tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.