Putovao mjesecima
14

Kinez vozio bicikl 13.000 kilometara kako bi upoznao Ronalda, dobio je vječnu uspomenu

N. M.
Navijač putovao šest mjeseci i 20 dana do Rijada (Foto: Twitter)
Navijač putovao šest mjeseci i 20 dana do Rijada (Foto: Twitter)
Portugalska nogometna zvijezda Cristiano Ronaldo idol je mnogih ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu, koji su spremni na sve da dođu u kontakt s njim, a jedan fan iz Kine otišao je korak dalje.

Kako je objavio list Record, kineski fan je, u nedostatku novca za avionsku kartu za Rijad, odlučio da svojim biciklom krene prema glavnom gradu Saudijske Arabije kako bi tamo upoznao Ronalda.

Bio je to put dug nevjerovatnih 13.000 kilometara, a trajao je šest mjeseci i 20 dana, no ovaj potpuno nerealan trud Kineza isplatio se na kraju.

Naime, navijač je dobio priliku da poslije utakmice Al-Nassra i Al-Shababa posjeti prostorije Ronaldovog kluba, gdje ga je dočekao upravo Portugalac. Upoznao se sa svojim idolom i tako ispunio veliki san te dobio uspomenu za cijeli život.

"Ono o čemu sanjam je prava ljubav i sloboda", sadržaj je parole na koju je Kinez tražio da mu se Ronaldo potpiše, a Portugalac je to i učinio.

Inače, radi se o vrlo popularnoj paroli u Kini, gdje istu ispisuju na bijele zastave. Na zastavi koju je donio navijač iz Kine, bila su ispisana imena njegovih prijatelja, a sada je krasi i Ronaldov potpis.