Ozbiljan projekat
4

Klafurić nakon odlaska iz Veleža preuzeo "nogometno čudo" iz regiona

H. H.
Dean Klafurić (Foto: FK Velež)
Dean Klafurić (Foto: FK Velež)
Bivši trener Veleža Dean Klafurić novi je šef stručnog štaba TSC-a iz Bačke Topole.

Hrvatski stručnjak će naslijediti Žarka Lazetića, koji odlazi u Maccabi Tel Aviv, a trebao bi debitovati već danas u prijateljskoj utakmici protiv Tekstilca iz Odžaka.

"Dean Klafurić novi je trener našeg tima", rekao je za Sport Klub Janoš Žemberi, prvi čovjek Bačke Topole.

Prije TSC-a i Veleža, Klafurić je trenirao Honved, Slaven Belupo, Ethnikos, Hrvatski dragovoljac, Legiju Varšava i Goricu, te je bio asistent u Legiji, Dinamu, Al Nassru i Al Ainu.

Klafurić je tako preuzeo ekipu koja je prošlu sezonu završila na trećem mjestu Mozzart Bet Super lige Srbije i plasirala se u kvalifikacije za Evropsku ligu.

Prethodne godine su bili drugoplasirani i igrali su drugo kolo Lige prvaka, a u debitantskoj sezoni u srbijanskoj eliti bili su četvrti i igrali su kvalifikacije Evropske lige.

Generalni sponzor kluba je kompanija SAT-TRAKT d.o.o. Bačka Topola, a u klub su izvršena velika ulaganja, prije svega od Mađarskog nogometnog saveza u izgradnju i sređivanju stadiona, stabilizaciju prvog tima i izgradnju akademije, te su preko noći postali "nogometno čudo".

Podsjetimo, Klafurić je iznenada napustio Velež uoči početka priprema za novu sezonu, a naslijedio ga je austrijski stručnjak Damir Čanadi.