Uoči Lige prvaka
27

Klopp u najavi duela s Interom pomenuo Džeku, ali se najviše raduje hrvatskom nogometašu

D. P.
Klopp posebno cijeni Perišića (Foto: FC Liverpool)
Klopp posebno cijeni Perišića (Foto: FC Liverpool)
Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp najavio je na konferenciji za medije utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Intera i izdvojio je dvojicu ofanzivaca rivalskog tima Edina Džeku i Ivana Perišića.

Dobro raspoloženi Klopp davao je izjave medijima na današnjoj konferenciji uoči sutrašnjeg duela na stadionu Giuseppe Meazza u Milanu i tu je govorio o svojoj, ali i protivničkoj ekipi.

Kada su novinari tražili da progovori o igračima Intera, poručio je da se najviše raduje Ivanu Perišiću jer je već radio s njim i osvojio duplu krunu u Njemačkoj u sezoni 2011/2012.

"Moram izdvojiti Perišića i jedva čekam da ga vidim. S njim sam osvojio duplu krunu u Njemačkoj i drago mi je što ću ga ponovo sresti. Naravno, tu je i Edin Džeko, ali i ostali igrači. To što neće biti Barelle je dobra vijest za nas i sviđa mi se kako igra", rekao je Klopp.

[TWITTER]1493612046407057410[/TWITTER]

Tim iz Milana opisao je kao najbolji klub u Italiji sa odličnim trenerom Simoneom Inzaghijem.

"Inter je vrhunski tim sa sjajnim trenerom. Prvak je Italije i, uz dužno poštovanje prema drugima, to je i sada najbolja italijanska ekipa", dodao je Klopp.

Nijemac je poručio da ekipa Intera ima odličan individualni kvalitet i da Liverpool mora biti na maksimalnom nivou kako bi ostvario pozitivan rezultat.