Zvanično
24

Ko će voditi FK Velež u budućnosti? Husnić podnio ostavku, upitan povratak Hasića

D. P.
Promjene na najbitnijoj funkciji u klubu (Foto: Klix.ba)
Promjene na najbitnijoj funkciji u klubu (Foto: Klix.ba)
Fudbalski klub Velež zvanično je potvrdio da je dosadašnji predsjednik Upravnog odbora kluba Senad Husnić podnio neopozivu ostavku na ovu funkciju.

Husnić je danas dostavio pismo Skupštini FK Velež u kojem navodi razlog odlaska. Husnić je otkrio da je imao dogovor s bivšim predsjednikom Šemsudinom Hasićem, a koji je bio pod suspenzijom, da vodi klub dok ona istekne.

"S obzirom na to da sam dobio informaciju da se sjednica prolongira zbog novonastale situacije, odlučio sam vam se obratiti ovim putem. Jučer 15. novembra 2022. godine na adresu kluba došla je obavijest od pravnih zastupnika Šemsudina Hasića da je uvažena žalba putem CAS suda u Lozani te da mu se omogućuje nastavak aktivnosti u FK Velež Mostar. Prilikom preuzimanja mjesta predsjednika UO FK Velež na sjednici UO dogovoreno je da obavljam funkciju do momenta isteka kazne gospodina Hasića. U skladu s tim smatram da su se donošenjem ove odluke stekli uslovi da se Hasić vrati na mjesto predsjednika UO FK Velež u skladu sa našim dogovorom i želim mu sve najbolje u budućem radu", navodi se u pismu koje je Husnić poslao Skupštini FK Velež.

Inače, Husnić je uspješni mostarski privrednik koji je u različitim periodima uvijek nesebično pomagao rad i razvoj mostarskog Kluba, a posebno će ostati upamćen kao čovjek koji je u jako važnom razdoblju preuzeo njegovo rukovođenje kao predsjednik Upravnog odbora.

Naravno, ostat će upamćen i kao čovjek za čijeg je obavljanja pozicije predsjednika Fudbalski klub Velež osvojio dugo očekivani, a prvi veliki trofej u nezavisnoj Bosni i Hercegovini – onaj namijenjen osvajaču Kupa naše domovine.

Navijači Veleža sada očekuju povratak Šemsudina Hasića na čelo kluba nakon što je CAS uvažio njegovu tužbu i ponovo mu je omogućen rad u Veležu.

Ipak, kako saznajemo, ostaje nejasno da li će se to i desiti jer je Hasićev povratak u klub još uvijek pod znakom pitanja.