Nogomet
117

Ko je Rade Krunić? Igra u veznom redu, nesuđeni je igrač Crvene zvezde

Piše: Edin Isanović
Debitant u seniorskoj nogometnoj reprezentaciji BiH u mečevima baraža protiv Irske bit će Rade Krunić (22).

Ovaj rođeni Fočak trenutno brani boje italijanskog Empolija. U karijeri je još igrao za Sutjesku iz Foče, Donji Srem, Borac Čačak.

U dresu Borca je blistao. Iako je za njegove usluge bila zainteresovana Crvena zvezda, gdje je bio pred potpisom, početkom ove godine preselio u Empoli.

Za trenutno 12-plasirani tim italijanske nogometne lige odigrao je pet utakmica. Uspio je postići i jedan pogodak. Pogodio je mrežu Genoe u okviru 9. kola. Tada je njegov tim slavio 2:0, a novopečeni bh. reprezentativac postigao je prvi gol.

Rade Krunić nastupa u veznom redu. Odlikuje ga brzina, dobar udarac i sjajna proigravanja. Pojačat će konkurenciju u sredini Zmajeva gdje selektor Mehmed Baždarević ima i najviše glavobolje pred dvomeč sa Ircima.

Za mladu reprezentaciju BiH odigrao je osam utakmica. Debitovao je protiv Mađarske 2013. godine. Njegove nastupe u Super ligi Srbije primjetio je tadašnji selektor mlade reprezentacije Vlado Jagodić. Pozvao ga je u U-21 reprezentaciju i napravio sjajan potez, isto kao i sa Milanom Đurićem.