Sukob na parkingu
18

Koji je motiv napada nožem na Yamalovog oca: Mounir već dugo poznaje svoje napadače

D. P.
Foto: Trenutak kada je obračun počeo
Foto: Trenutak kada je obračun počeo
Mounir Nasraoui, otac nogometne senzacije Laminea Yamala, izboden je sinoć na parkingu u svom gradu Matarou u Španiji, a španski mediji otkrili su da je prije napada dugo poznavao svoje napadače.

Javnost u Španiji sinoć je ostala u šoku nakon što je teške ubodne rane doživio Mounir Nasraoui (32), marokanski imigrant i otac jednog od najvećih nogometnih talenata svijeta Laminea Yamala.

Prve informacije govorile su da je Mounir u životnoj opasnosti, ali na svu sreću, on je dobio adekvatan tretman u bolnici Can Ruti u Badaloni i njegovo stanje je stabilno.

Španska Marca otkrila je razlog sukoba. Ugledni španski list navodi da je Yamalov otac dugo i dobro poznavao svoje napadače, a da su razlog "dugovi iz duge prošlosti".

Yamalov otac je snimljen kako se jučer tokom dana svađao s grupom muškaraca, a snimak je uhvatio trenutke u kojima su vikali na njega i polijevali ga vodom. Policija je smirila situaciju i razdvojila aktere, ali se problem nastavio u večernjim satima.

Mundo Deportivo je izvijestio da je Nasraoui napadnut nožem, iznenada s leđa, te da se nije mogao odbraniti.

Trojica napadača na oca mladog nogometaša Barcelone su uhapšena, dok se za četvrtim traga.

"Ono što možemo reći, jeste da se ubod nožem dogodio u 21:10 na parkingu, a hapšenja su se dogodila nekoliko sati kasnije i napadači su bili u pritvoru do 23 sata. Još hapšenja očekuje se danas", saopćio je glasnogovornik regionalne policije Mossos d'Esquadra.

Nasraoui je inače poznat kao najveći navijač svog sina i bodrio ga je u pohodu na titulu prvaka Evrope na nedavno završenom Evropskom prvenstvu. Nažalost, i prije je imao mnogo problema sa zakonom.