Prvak se pojačava
12

Kolak, Gojković, Rodin i Mujagić novi igrači Zrinjskog

Piše: O. T.
Renato Gojković. (Foto: HŠK Zrinjski)
Renato Gojković. (Foto: HŠK Zrinjski)
Aktuelni prvak BHT Premijer lige BiH Zrinjski počeo je pripreme za drugi dio sezone, a na prozivci Plemića pojavila su se četiri nova igrača. To su golman Vasilije Kolak, štoperi Nikola Rodin i Renato Gojković te krilni igrač Abid Mujagić.

Bilo je evidentno da će Zrinjski dovesti nekoliko novih igrača nakon što su klub napustili Nemanja Bilbija, Ognjen Todorović, Neven Laštro, Toni Jović, Stefan Barić i Srđan Stanić.

Rodin (21) iza sebe ima 92 službena nastupa u dresu prvoligaša Čapljine, a saradnja s njim dogovorena je do 31. maja 2022. godine.

Mujagić je 25-godišnji ofanzivac koji u Zrinjski dolazi kao slobodan igrač. Posljednjih 18 mjeseci Mujagić je igrao za FK Mladost, a prethodno je nastupao još za sedam klubova iz BiH (FK Goražde, NK Zvijezda), Hrvatske (NK Inter) i Češke (FK Teplice, FK Banik Most, FK Usti nad Labem, FK Kolin). HŠK Zrinjski i Mujagić su dogovorili saradnju do 31. maja 2021. godine.

Kolak (23) također dolazi kao slobodan igrač. Rođeni Trebinjac karijeru je počeo u Leotaru, a iskustvo je skupljao braneći za Zvijezdu, Zvijezdu 09, Travnik i Igman. On je potpisao ugovor do kraja maja 2021. godine.

Gojković je 23-godišnji štoper rođen u Tuzli te i on dolazi kao slobodan igrač. On je karijeru počeo u Slobodi, nastavio u Čeliku, a posljednja dva angažmana je imao u hrvatskom prvoligašu Istri i albanskom Partizaniju. Njegov ugovor sa Zrinjskim dogovoren je za period do 31. maja 2020

Pored navedenih pojačanja, Zrinjski je potpisao ugovor s juniorom Ivorom Krešićem (17) te je u svoje redove s posudbe iz GOŠK-a vratio Nermina Hajdarevića (19).

U narednim danima može se očekivati još pojačanja u redovima Zrinjskog, a najzvučnije ime koja se dovodi u vezu s Plemićima je Ermin Zec.

Zrinjski će prvi dio priprema od 14. januara održati u Makarskoj, a ne kako je to obično bilo u Međugorju. Promjenom ambijenta nastoji se igračima učiniti pripreme zanimljivijim. Krajem januara odlazi se u Medulin na finalni dio priprema. Osim boravka u Makarskoj i Medulinu raditi će se u Mostaru, a planirano je učešće i na tradicionalnom turniru u Gabeli.