Veliki ulog
477

Koliko je Sarajevo zaradilo prolaskom dalje: Ako eliminišu Spartak smiješi im se ozbiljna cifra

H. H.
Sarajevo je protiv Aktobea odigralo vrlo dobru utakmicu (Foto: T. S./Klix.ba)
Sarajevo je protiv Aktobea odigralo vrlo dobru utakmicu (Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva plasirali su se u drugo pretkolo Konferencijske lige nakon što su na stadionu "Asim Ferhatović Hase" bili bolji od kazahstanskog Aktobea nakon izvođenja penala, a osim rezultatskog uspjeha dodatno će napuniti i klupsku kasu.
Sarajevo je branilo prednost od 1:0 iz prvog meča, a sinoć je slavilo nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca (4:3). Regularni dio meča okončan je rezultatom 2:1 za goste, a nakon produžetaka bilo je 3:2 za Kazahstance.

Za nastup u prvom kolu kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu Bordo tim je dobio 175.000 eura, a prolaskom u drugo pretkolo Sarajevo je osiguralo zagarantovanih 700.000 eura, s obzirom da se za svaki nastup u pretkolu dobiva 175.000 eura, a za eliminaciju u drugom pretkolu predviđeno je 350.000 eura.

Ukoliko prođe Spartak, tim sa Koševa će po istom principu osigurati još 555.000 eura koliko je zagarantovano svakom učesniku u toj fazi takmičenja.

Dakle, plasmanom u treće pretkolo Konferencijske lige Sarajevo bi minimalno zaradilo 1.075.000 eura.

Prva utakmica između Sarajeva i Spartak Trnave na programu je već narednog četvrtka na Koševu, dok se revanš igra sedam dana kasnije u Slovačkoj.