Stiže zlato iz Pariza
67

Kompany zbog Müllerovog konja morao pomjeriti trening Bayerna, vijest s OI obradovala legendu

N. M.
Mülleru je ljubav prema konjima prenijela supruga Lisa (Foto: Twitter)
Mülleru je ljubav prema konjima prenijela supruga Lisa (Foto: Twitter)
Njemačka je na Olimpijskim igrama u Parizu nastavila dominaciju u jahačkom sportu, pošto je Christian Kukuk osvojio zlato u pojedinačnom preponskom jahanju.

To je bila četvrta zlatna medalja na OI u Parizu u ovom sportu, a zanimljivo je da je s uspjehom Kukuka povezan legendarni njemački nogometaš Thomas Müller.

Naime, Kukuk je osvajajući zlato jahao konja Gelding Checkera, sivog kastrata čiji je Müller suvlasnik skupa sa njemačkom biznismenkom i jahačicom Madeleine Winter-Schulze.

"Zlato! Mi smo olimpijski pobjednici!", napisao je Müller na svom Instagramu i proslavio sjajne vijesti iz Pariza. Objavio je i video u kojem je čestitao i Kukuku i Checkeru, a istovremeno je izrazio zahvalnost novom treneru Vincentu Kompanyju što je održao trening poslijepodne kako bi Müller ujutro mogao gledati svog konja u akciji na TV-u.

Prethodno se jahač Kukuk javno zahvalio Mülleru u intervjuu nakon osvajanja zlatne medalje.

"Dali su mi priliku da nastavim jahati. Checker neće ići na prodaju. Nevjerovatno sam zahvalan što su mi ukazali povjerenje i što sam im sada uzvratio. Sretan sam i ponosan što mogu jahati ovog konja", rekao je 34-godišnji njemački jahač Kukuk.

Ranije je Müller u razgovorima s njemačkim medijima priznao da mu je za njegovu ljubav prema konjima zaslužna supruga Lisa, koja se bavi dresurnim jahanjem.

Müller se trenutno s minhenskim Bayernom sprema za novu sezonu, u kojoj će Bavarci pokušati vratiti titulu prvaka Njemačke u svoje vlasništvo, nakon što im ju je prošle sezone preoteo Bayer Leverkusen.

Nedavno je Müller s Njemačkom igrao na Evropskom prvenstvu, gdje je Elf eliminisan u četvrtfinalu turnira od Španije, koja je nakon produžetaka slavila 2:1.