"Here we go"
57

Konačno je gotovo! Bayern za vrijeme Eura doveo sjajnog Portugalca kojeg želi već godinama

D. P.
Palhinha igra sjajno već godinama za Fulham i Portugal (Foto: EPA-EFE)
Palhinha igra sjajno već godinama za Fulham i Portugal (Foto: EPA-EFE)
Minhenski Bayern konačno je uspio završiti ulazni transfer i dovođenje sjajnog portugalskog veznjaka Joaa Palhinhe (28), potvrdio je ugledni novinar Fabrizio Romano.

Bayern već nekoliko prijelaznih rokova pokušava dovesti veznjaka iz Fulhama, a tokom prošle transfer "pijace" prelazak Portugalca na Allianz Arenu spriječio je istek vremena, odnosno odugovlačenje Fulhama koje ni sam igrač nikad nije oprostio.

No, Bayern je sačekao ljetni prijelazni rok i konačno završio sve oko dovođenja jednog od najvažnijih igrača u igri selekcije Portugala na aktuelnom Evropskom prvenstvu. Palhinha je, pored svih zvijezda koje selekcija Portugala sadrži, nezamjenjiv u ekipi Roberta Martineza, a očekuje se da će tako biti i u Bayernu.

Novinar Fabrizio Romano uz čuvene riječi "Here we go" je upravo potvrdio da su dvije strane dogovorile transfer u vrijednosti 50 miliona eura uz pet miliona na osnovu bonusa. Palhinha će potpisati ugovor s Bayernom do 2028. godine.

Na kraju je presudila želja nogometaša da pređe u Bayern, a medicinski pregledi i ugovor bit će potpisani jako brzo.

Sjajni Palhinha igra na poziciji defanzivnog veznjaka, ali mu ni snalaženje u igri prema naprijed nije nepoznanica. U Bayern stiže iz Fulhama, a prethodno je igrao za Bragu, Belenenses, Moreirense i matični Sporting Lisabon u svojoj državi. Za reprezentaciju Portugala je upisao 30 nastupa.