Novi evropski meč
814

Koševo spremno za novi spektakl: Sarajevo pustilo u prodaju čak 30.000 ulaznica, kao prije 10 godina

D. P.
Atmosfera na Koševu bila je sjajna u četvrtak (Foto: T. S./Klix.ba)
Atmosfera na Koševu bila je sjajna u četvrtak (Foto: T. S./Klix.ba)
Fudbalski klub Sarajevo pustio je u prodaju ulaznice za utakmicu drugog pretkola Konferencijske lige protiv Spartaka iz Trnave (Slovačka), a radi se o fantastičnoj brojci od 30.000 ulaznica.

Atmosfera na Koševu bila je zaista sjajna u prvom pretkolu Konferencijske lige protiv Aktobea u četvrtak. Ona je dovedena do usijanja nakon što je Bordo tim izborio plasman u drugo pretkolo boljim izvođenjem jedanaesteraca protiv Kazahstanaca.

Tom prilikom stadion Asim Ferhatović Hase bio je najposjećeniji u cijeloj Konferencijskoj ligi jer je prema službenim podacima utakmicu gledalo 21.667 gledatelja na tribinama. U Bordo klubu sada žele otići korak dalje.

Naime, Sarajevo je pustilo još veći broj ulaznica u prodaju, a radi se o cifri od 30.000 ulaznica, što se posljednji put dogodilo 2014. godine u utakmici protiv Borussije Monchengladbach u play-offu Evropske lige.

Cijene ulaznica ostale su nepromijenjene u odnosu na utakmicu sa Aktobeom, pa tako za sjevernu tribinu koštaju 8 KM, za istočnu 12 KM, zapadnu 15 KM, za tribinu zapad galerija 25 KM, a za VIP ložu 100 KM. U prodaji su i dječije karte po cijeni od 5 KM.

Podsjetimo, prva utakmica drugog pretkola Konferencijske lige između Sarajeva i Spartaka igra se narednog četvrtka na Koševu (21:00), dok je revanš šest dana kasnije (srijeda) u Trnavi.