Tako se to radi
1

Krater na londonskom stadionu je prošlost, za samo dva dana riješen problem koji je potresao Engleze

D. P.
Foto: AFC Wimbledon/Screenshot
Foto: AFC Wimbledon/Screenshot
Posrnuli engleski četvrtoligaš AFC Wimbledon objavio je najnovije snimke stadiona Plough Lane, čije su scene zaprepastile Evropu nakon što se otvorio krater nasred igrališta.
Wimbledon je bio primoran otkazati svoju ligašku utakmicu nakon što su poplave prouzrokovale krater na stadionu. Šokantni snimci obišli su svijet, a Wimbledon se odmah dao u akciju prikupljanja sredstava za obnovu uništenog travnjaka.

Kako je klub u vlasništvu navijača, značajna sredstva bilo je potrebno prikupiti, a u pomoć je priskočio Newcastle koji je donirao nešto više od 17.000 eura, koliko je nedostajalo da bi se zatvorila konstrukcija koja je iznosila više od 110.000 eura.

Samo nekoliko dana kasnije, Wimbledon je podijelio snimke na društvenim mrežama koji pokazuju izgled terena prije i poslije radova. Krater je već prošlost, bageri su odradili posao i postavljena je nova trava.

Naravno, odigravanje utakmica još uvijek nije moguće, dok se travnjak ne adaptira, a čuveni Donsi se nadaju da će Plough Lane biti spreman za utakmicu protiv Carlislea 12. oktobra.

Wimbledon je trebao igrati svoj duel u Liga kupu upravo protiv Newcastlea u srijedu, ali su se timovi dogovorili da se utakmica pomjeri na 1. oktobar i da se igra na St. James Parku. Newcastle je i tu pokazao velikodušnost, pa su odlučili pokloniti Wimbledonu 45 posto zarade od ulaznica, iako će ovaj četvrtoligaš biti gost i ne bi mu trebala pripasti tolika cifra od ulaznica.