"Kasnije sam bio ljut"
104

Kroos konačno progovorio o penalu i bolnom kraju karijere: Suzdržavao sam se do danas

D. P.
Kroos je u suzama završio karijeru (Foto: EPA-EFE)
Kroos je u suzama završio karijeru (Foto: EPA-EFE)
Legendarni njemački nogometaš Toni Kroos, koji je na Evropskom prvenstvu završio bogatu karijeru, oglasio se o spornoj situaciji koja je njegovu selekciju izbacila iz takmičenja te značila i bolan kraj karijere.

Kroos je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva sa svojom Njemačkom ispao od Španije u utakmici koja je nakon produžetaka završena rezultatom 2:1 za kasnije šampione Špance.

No, ishod je mogao biti drugačiji da je sudija Anthony Taylor dosudio evidentan jedanaesterac za Njemačku nakon što je Marc Cucurella izblokirao rukom šut koji je išao u okvir gola i bio potencijalna opasnost.

Nogometni svijet bio je usaglašen da je Njemačka oštećena za penal, a sada se prvi put oglasio Toni Kroos koji kaže da je sudija morao razmotriti i pogledati situaciju.

"Suzdržao sam se do danas. Nisam uopće vidio na terenu jer nisam bio u poziciji da to vidim. Nisam bio ljut na sudiju u to vrijeme, ali sam naravno kasnije obratio pažnju na to. Razljutio me kad sam kasnije vidio šta se dogodilo. Na terenu sam mu pogrešno vjerovao i mislim da je trebao sam otići i pogledati VAR. Mislim da je znao, ako pogleda situaciju, da će morati dosuditi penal", rekao je Kroos u podcastu "Einfach mal Luppen", kojeg vodi sa svojim bratom.

Kroos je u istoj emisiji nabrojao i koja su mu trojica nogometaša u Real Madridu bili najbolji prijatelji. Naveo je Cristiana Ronalda, Sergija Ramosa i Luku Modrića. Također, dodao je i Casemira koji mu je puno pomogao tokom karijere u Madridu.