Različite odluke
59

Kroos se uporedio s Modrićem: Nikada ne bih napravio to što je on, ovisnik je o uspjehu

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Toni Kroos je na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u nogometu završio svoju bogatu karijeru sa 34 godine, a već se posvetio uživanju u penziji dok se njegovi doskorašnji saigrači i rivali na terenu spremaju za novu sezonu.
Kroos je u razgovoru s njemačkim novinarom Filipom Knoppom rekao da je o penziji razmišljao dugo i da smatra da je donio pravu odluku za sebe.

Potvrdio je najave o pokretanju vlastite akademije u Madridu, a želi se posvetiti i svojoj porodici. U intervjuu se dotakao i Luke Modrića, koji je s 38 godina odlučio da nastavi karijeru te potpiše novi ugovor s Realom.

"To nikad nije bila moja ideja, ali lijepo je ako ima priliku igrati još godinu dana. Prihvatio je svoju ulogu u kojoj manje igra, ali ja to nikad ne bih napravio. On to vidi drugačije, može igrati na dobrom nivou i ostati u Realu. Ne postoji samo jedan pravi put", rekao je Kroos poredeći sebe s četiri godine starijim Hrvatom.

Modrića je svrstao u red nogometaša u kojem su Cristiano Ronaldo i Lionel Messi.

"Oni su ovisni o uspjehu kroz cijelu svoju karijeru. Tu nema kraja, i odlučili su da se ne žele povući na vrhuncu, kao 95 posto igrača, već žele uživati u nogometu još malo, a to je dobar put. Ako su tako zadovoljni, onda je to dobro, ali isto tako je jasno da za Ronalda više ništa nije bilo isto, kao što je bilo u Realu", dodao je Kroos.

Podsjećamo, Kroosova karijera završena je ispadanjem Njemačke u četvrtfinalu Eura protiv Španije, a Furija je slavila nakon produžetaka sa 2:1.