Serie A
42

Krunić debitovao za Milan u teškom porazu od Fiorentine, Giampaolo na ivici otkaza

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Fiorentine pobijedili su na San Siru u okviru šestog kola Serije A ekipu Milana rezultatom 3:1 i tako potvrdili da je rezultatska kriza definitivno iza njih.

Gosti su od početka krenuli ofanzivno, a već u 11. minuti Chiesa je pucao snažno, ali je golman sjajno odbranio. Ipak, spasa mu nije bilo tri minute kasnije kada je Pulgar postigao pogodak iz penala, kojeg je prethodno skrivio Bennacer.

Mogao je i Milan do gola u 24. minuti kada je Dragowski odbranio šut Susa, dok je pogodak Chiese četiri minute kasnije poništen zbog ofsajda. Tako je 0:1 bio i rezultat prvog poluvremena.

Milanov trener Marco Giampaolo očito nije bio zadovoljan nastupom Kessieja, kojeg je ostavio u svlačionici, a na teren je poslao bh. reprezentativca Radeta Krunića. Ovo je našem veznjaku ujedno bio debi za slavnu italijansku ekipu.

Kraj za Milan uslijedio je već u 55. minuti kada je Musacchio zaradio crveni karton nakon što je sudija Giacomelli pregledao VAR snimku. Vrlo brzo Donnarumma je vrhunski reagovao i odbranio šut Pulgara, a u 66. minuti Fiorentina je udvostručila prednost nakon gola Castrovillija.

Pet minuta kasnije novi penal za Fiorentinu, a ponovo ga je skrivio nesretni Bennacer. Ovaj put Donnarumma je sjajno odbranio udarac Chiese. Međutim, Chiesa se iskupio osam minuta kasnije kada je sjajno uposlio Riberyja koji smireno šalje loptu u mrežu za velikih 0:3. Milan je do kraja meča samo uspio preko Leaa smanjiti rezultat na konačnih 1:3.

Vrijedi istaći da se Krunić na kraju u nadonkadi i povrijedio, a stradalo mu je rame.

Fiorentina se večerašnjom pobjedom probila na deveto mjesto Serije A, dok je Milan pao na 16. poziciju pa je Giampaolo na ivici otkaza.

Tabela: