Zasluženo priznanje
45

Krunić nagrađen za neizmjeran doprinos šampionskoj tituli Milana novim i poboljšanim ugovorom

D. P.
Krunić parafirao do 2025. godine (Foto: AC Milan)
Krunić parafirao do 2025. godine (Foto: AC Milan)
Bosanskohercegovački reprezentativac Rade Krunić zvanično je produžio ugovor s Milanom na još tri sezone, potvrdio je aktuelni prvak Italije i sedmostruki šampion Evrope.

Krunić, koji je u međuvremenu postao miljenik trenera Stefana Piolija jer ga može koristiti na brojnim pozicijama u timu, imao je ugovor do kraja naredne sezone. Međutim, u klubu je dobio zasluženu nagradu.

Već neko vrijeme najavljivalo se da će Krunić dobiti novi ugovor s poboljšanom platom, što se danas i ozvaničilo. Potpisao je s Rossonerima do 2025. godine.

Prethodna plata Krunića iznosila je 1,1 milion eura po sezoni, a sada je povećana, iako još uvijek nije zvanično potvrđena cifra.

Paolo Maldini, Ricky Massara i ostali ključni ljudi rukovodstva Milana zahvalni su Kruniću za neizmjeran doprinos osvajanju titule prvaka Italije u prošloj sezoni. Reprezentativac BiH tokom sezone pokrivao je sve pozicije u veznom redu, a uskakao je čak i na poziciju beka te "lažne devetke" u odsustvu napadača.

Trenutno se bh. vezista oporavlja od povrede mišića zbog koje je propustio nekoliko utakmica. U dresu Rossonera odigrao je 91 meč od dolaska 2019. godine.