Neočekivan rasplet
104

Krunić naporno trenira s Milanom nakon što je zbog "povrede" otkazao Petevu

N. K.
Rade Krunić (Foto: AC Milan)
Rade Krunić (Foto: AC Milan)
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić (28) ekspresno se oporavio od povrede te se priključio treninzima svog Milana u trenucima dok traju pripreme Zmajeva za ključne utakmice Lige nacija protiv Crne Gore i Rumunije.
Selektor bh. tima Ivaylo Petev u ponedjeljak je na konferenciji za medije potvrdio kako je Krunić definitivno otpao iz kombinacija za utakmice zbog povrede.

Mnogi su već tada bili iznenađeni jer se znalo da se Krunić vratio nakon pauze od mjesec dana zbog povrede te je bio u pogonu Milana prošle sedmice.

Tako je protiv Dinama u Ligi prvaka zaigrao 13 minuta, dok je u nedjelju protiv Napolija u prvenstvu čak i počeo susret u kojem je igrao do 65. minute.

U međuvremenu Milan je danas objavio fotografije s treninga gdje se vidi kako Krunić obavlja trening bez ikakvih problema.

"Milanello: Naporan rad tokom reprezentativne pauze", napisali su na zvaničnoj stranici Milana, a na naslovnoj fotografiji u galeriji našao se upravo naš reprezentativac.

Ovakav rasplet situacije očekivano je već počeo izazivati burnu raspravu na društvenim mrežama, a svakako da će biti zanimljivo vidjeti hoće li se Krunić naći u kadru Milana za utakmicu Serije A protiv Empolija koja je na rasporedu 1. oktobra.