Pred meč Lige prvaka
47

Krunić se vratio na San Siro: Dijelom srca sam ostao Milanista, šteta što nema Delija

N. M.
Foto: FK Crvena zvezda
Foto: FK Crvena zvezda
Bosanskohercegovački reprezentativac Rade Krunić nakon devet mjeseci vratio se na San Siro, pošto je danas sa ostatkom ekipe Crvene zvezde stigao na meč Lige prvaka koji će beogradski klub u Milanu igrati protiv Intera.
Na kultnom milanskom stadionu je Krunić značajan vremenski period igravši za Milan, što je bio vrhunac njegove karijere, a u januaru je dres Rossonera zamijenio onim Fenerbahčeovim.

Nedavno je iz Istanbula stigao u Zvezdu, a sada je Krunić na konferenciji za medije najavio meč šampiona Srbije i Intera, osvrnuvši se na period proveden u Milanu.

"Osjećaj je poseban jer sam proveo veliki dio svoje karijere ovdje. Prošao sam lijepe trenutke u Milanu i ostao sam dijelom srca Milanista. Drago mi je što su pobijedili u nedavnom derbiju. Sada su moje boje crveno-bijele i nadam se da ću pokazati sutra zašto sam došao u ovaj klub", izjavio je Krunić.

Potom se Krunić, koji se iznenađujuće nije našao na današnjem spisku selektora Bosne i Hercegovine Sergeja Barbareza, osvrnuo na Inter.

"Jasno je da već dugi niz godina igraju u istom sistemu, ali mi smo veliki klub, osvajali smo ovo takmičenje iako je to bilo davno. Napravili smo i sada odličnu ekipu i možemo da se nosimo sa svim protivnicima. Imali smo dovoljno vremena da se pripremimo i sutra ćemo izaći na teren da pokušamo da prenesemo ono što smo se dogovorili", dodao je Krunić.

Na pitanje o igračima Intera na koje treba obratiti posebnu pažnju, Krunić nije ponudio niti jedno ime.

"Jako dobro poznajem ekipu Intera, to nije jedan igrač nego cijela grupa. Počeli su malo slabije nego prošle sezone, ali rade dobar posao i pokušavaju da prevaziđu sve poteškoće. Nemoguće je izdvojiti pojedinca", kaže Zmaj u dresu Zvezde.

Krunić žali što na kultnom San Siru neće biti Delija, najvatrenijih navijača Zvezde, kojima je ovo gostovanje zabranjeno.

"Nedostajat će nam podrška sa tribina. Iako naših navijača ne bi bilo u broju kao na Marakani, siguran sam da bi ih mnogo došlo. Velika je šteta što neće biti sa nama, ali nećemo se uplašiti Interovih navijača, navikli smo na sličnu atmosferu na našem stadionu", zaključio je Krunić.

Duel Intera i Zvezde na programu je u utorak od 21 sat, a glavni sudija bit će Nijemac Felix Zwayer. Podsjećamo, Zvezda je u prvom kolu nove sezone najelitnijeg takmičenja poražena 2:1 od Benfice u Beogradu, dok je Inter u derbiju remizirao s Manchester Cityjem bez golova (0:0).