Serie A
32

Krunićeva sjajna asistencija u sjeni šokantnog poraza Milana od Spezije

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Milana doživjela je šokantan poraz od Spezije u meču 22. kola italijanske Serije A od Spezije rezultatom 2:1 čime su propustili šansu da barem privremeno preuzemu lidersku poziciju na tabeli.

Milan je bolje otvorio meč i prvu šansu imao je u 16. minuti preko Leaoa, ali je njegov udarac sjajno odbranio protivnički golman, a novu šansu da dođu u vodstvo Rossoneri su imali u 44. minuti kada je sudija svirao kazneni udarac. Ipak, Hernandez je pucao pored gola.

Ipak, već u narednom napadu Milan je došao u vodstvo. Sjajnu asistenciju upiaso je Rade Krunić, a strijelac pogotka bio je Leao koji je tako svoj tim doveo u prednost.

[TWITTER]1483142208291287043[/TWITTER]

Spezia se vraća u meč golom u 64. minuti Agudela, a iako je Milan bio puno bolji tim u finišu i iako su propustili nekoliko velikih šansi, na kraju ih je stigla kazna i Spezija je došla do pobjede. Heroj gostujućeg tima bio je Gyasi koji je u petoj minuti sudijske nadoknade pogodio za 2:1.

U drugom meču koji je odigran u terinu od 18:30 sati, Napoli je kao gost bio bolji od Bologne sa 2:0. Oba pogotka postigao je Lozano u 20. i 47. minuti.

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore