Novi posrtaj Plavih
769

Krupa ponovo pobijedila Željezničar i udaljila ga od borbe za titulu

H. H.
Krupa je i na Grbavici slavila sa 1:0 (Foto: FK Krupa)
Krupa je i na Grbavici slavila sa 1:0 (Foto: FK Krupa)
U 19. kolu Premijer lige Krupa je na svom terenu pobijedila Željezničar 2:1. Domaći su tako stigli do važnih bodova u borbi za opstanak, a Plave su dodatno udaljili od borbe za titulu prvaka.

Gosti su odlično otvorili meč i već u 1. minuti mogli su do vodstva. Golman Krupe Abdulahović je nespretno istrčao, a Bojo je udarcem iz prve sa 40 metara pokušao da ga iznenadi, ali lopta je prohujala pored gola.

Isti igrač bio je u izglednoj poziciji i dvije minute kasnije, ali ponovo je bio neprecizan. Prijetio je potom i Lendrić efektnim pokušajem iz voleja, ali šutirao je ravno u domaćeg vratara.

Željo je imao više od igre u prvih 15-ak minuta, nakon čega se i Krupa probudila. Već u 18. minuti sjajno je s distance šutirao Aćimović, ali Erić je uz dosta poteškoća odbranio.

Ipak, samo sedam minuta kasnije domaći su krunisali period bolje igre. Galić je odlično prošao po desnoj strani i ostavio loptu za Aćimovića koji je iz blizine matirao Erića za 1:0. U 30. minuti moglo je biti 2:0, ali u izvanrednoj poziciji za šut izblokirao ga je Kosorić.

To nije bio kraj nevoljama za goste jer je u sudijskoj nadoknadi prvog dijela Milićević zaradio drugi žuti karton i Željezničar je u nastavku igrao sa igračem manje.

Ipak, to nije pokolebalo Plave koji su u drugo poluvrijeme ušli još odlučnije. Uprkos brojačnom deficitu pritiskali su i tražili poravnanje, dok je Krupa bila orijentisana na kontre.

Željezničar je izjednačio u 66. minuti. Alispahić je sjajno ubacio s desne strane, a Juričić je izvanredno polumakazicama uhvatio loptu i majstorski je pogodio za 1:1.

Krupa je nakon primljenog gola zaigrala ofanzivnije, a to im se isplatilo već u 74. minuti. Nakon jedne akcije lopta je u kaznenom prostoru pogodila u ruku Ikića, a sudija Jelić je pokazao na bijelu tačku.

Siguran realizator za novo vodstvo Krupe od 2:1 bio je Dujaković.

Do kraja tim s Grbavice nije više imao snage da se vrati u meč. Ostalo je 2:1 pa je Krupa nakon trijumfa u Sarajevu ponovo stigla do punog plijena protiv favorizovanog rivala.

FK Krupa - FK Željezničar 2:1 (Aćimović 26', Dujaković 74' pen. / Juričić 66')

Tabela: