1. kolo
118

Tok utakmice / Kvalifikacije za Ligu prvaka: Sarajevo - Celtic 1:3

E. B.
Foto: M. O./Klix.ba
(Foto: M. O./Klix.ba)
Fudbalski klub Sarajevo u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka je dočekalo škotski Celtic na stadionu "Asim Ferhatović Hase", a gosti su slavili rezultatom 3:1. Tekstualni prijenos s fotografijama i video klipovima s utakmice mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.

- kraj utakmice. Celtic je slavio protiv Sarajeva na Koševu rezultatom 3:1.

90+2' - Konta Škota, Edouard je šutirao iskosa sa desne strane, Kovačević brani.

90+1' - U toku je sudijska nadoknada. Igrat će se još pet minuta.

88' - Službeni spiker je objavio da je na ulazima skenirano 24.620 ulaznica.

87' - Posljednja izmjena na utakmici. Đokanović je zamijenio Hodžića.

85' - Celtic je poveo sa 3:1 najljepšim pogotkom na susretu. Morgan je ubacio loptu sa desne strane, rezervista Sinclair je uštopao loptu u petercu i potom petom matirao Kovačevića za 3:1.

83' - Sada je žuti karton dobio i Ajer. Ovo je bio peti karton na utakmici i prvi za goste.

80' - Ulazimo u posljednjih desetak minuta susreta. Škoti rutinski čuvaju stečenu prednost.

79' - Šišić je zamijenio Rahmanovića u redovima Sarajeva, dok je Sinclair ušao u igru umjesto Forresta u redovima gostiju.

76' - Igrači Sarajeva su tražili penal. Rahmanović je pao nakon duela sa Ajerom, ali se švedski arbitar nije oglasio.

69' - Nakon ubačaja iz slobodnog udarca odbrana Celtica je izbacila loptu na ivicu kaznenog prostora, Milanović je šutirao iz prve, ali nije bio precizan. Ovo je bila prva prilika prvaka BiH u drugom poluvremenu.

66' - Prva izmjena u redovima Sarajeva. Tatar je zamijenio Šabanovića.

66' - Sada je i Ahmetović dobio žuti karton zbog faula nad Christiejem.

65' - Druga izmjena u redovima gostiju, ovaj put prinudna zbog povrede. Johnston izlazi, Morgan ulazi.

60' - Hodžić je dobio žuti karton zbog faula nad McGregorom.

57' - Prva izmjena na susretu. Lennon mijenja lijevog bočnog igrača. Bolignoli je izašao, Hayes je ušao.

51' - Škoti su poveli sa 2:1. Celtic je od početka drugog poluvremena krenuo silovito ka golu Sarajeva i nakon samo šest minuta je stigao do preokreta. Edouard se poigrao sa odbranom Sarajeva i pogodio za vodstvo Celtica.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

- kraj prvog poluvremena. Sarajevo - Celtic 1:1. Odlična, zrela igra prvaka BiH.

40' - Johnston je bio u još jednoj velikoj šansi. Pogriješio je Hodžić, strijelac pogotka za Celtic je šutirao iskosa sa desne strane, ali nije bio precizan.

35' - Celtic je izjednačio rezultat. Johnston je strijelac. Radost Bordo tima trajala je samo šest minuta.

31' - Velkoski je dobio žuti karton nakon prekršaja nad McGregorom.

29' - GOOOL!!! Oremuš!!! Nakon trećeg kornera i gužve u petercu lopta je došla do Oremuša koji je šalje u gol za 1:0! Kakav debi za Mirka Oremuša!

23' - Novi opasan napad Sarajeva, Rahmanović je izborio korner. Nakon ubačaja iz ugla gužva u kaznenom prostoru, novi korner za Bordo tim, ali bez konkretnog učinka.

20' - Sarajevo igra odlično. Celtic ima veći posjed lopte, ali Kovačević je besposlen. Nadamo se da će tako i ostati.

9' - Lazić je dobio žuti karton zbog oštrog prekršaja na centru igrališta nad Christiejom.

7' - Kakva šansa za Sarajevo! Ahmetović je uposlio Hebibovića koji je izašao sam na Baina, ali je golman Celtica bio uspješniji u situaciji jedan na jedan.

5' - Na samom otvaranju susreta Celtic ima terensku inicijativu, ali se odbrana Sarajeva odlično postavlja.

1' - Susret je počeo. Poželimo sreću prvaku BiH!

19:40 - Igrači izlaze na teren, a tribinama se ori himna kluba "Mi smo divovi".

19:30 - Pobjednik ovog dvomeča igrat će u drugom pretkolu Lige prvaka protiv boljeg iz dvomeča Nomme Kalju - Škendija, dok će poražena ekipa biti nositelj u trećem pretkolu Evropske lige.

19:27 - Šveđanin Glenn Nyberg je večerašnji glavni abitar, a asistirat će mu sunarodnjaci Daniel Warnmark i Mahbod Beigi.

19:25 - "Mogli smo proći i bolje u žrijebu jer je Sarajevo jaka ekipa. Njihovi igrači su snažni, igraju čvrsto. Imaju dobre bekove, posebno Hebibovića koji je izuzetno opasan igrač i igra odlično u napadu. Ahmetović nam može napraviti probleme", poručio je menadžer Celtica.

19:24 - "Trebamo biti pametni, strpljivi i disciplinovani jer bez te tri stvari ni kvalitet ne može doći do izražaja", izjavio je strateg Sarajeva Husref Musemić.

19:20 - Celtic igra u sastavu: Bain, Ajer, Šimunović, Bitton, Bolingoli, McGregor, Brown, Christie, Johnston, Forrest i Edouard. Na klupi Celtica su Gordon, Jullien Griffiths, Sinclair, Hayes, Morgan i Ralston.

19:18 - Husref Musemić je odlučio na teren poslati sljedeće igrače: Kovačević, Hodžić, Lazić, Šerbečić, Šabanović, Oremuš, Rahmanović, Hebibović, Velkoski, Milanović i Ahmetović. Šansu u nastavku susreta čekaju Dizdarević, Kurdić, Đokanović, Mustafić, Šišić, Tatar i Guzina.

19:15 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobrodošli na tekstualni prijenos utakmice prvog kola kvalifikacija za Ligu prvaka između Sarajeva i Celtica. Susret se igra na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu, a počinje u 19:45 sati.