Preko advokatice
13

Kylian Mbappe se oglasio prvi put poslije optužbi za silovanje

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Jedan od najboljih nogometaša svijeta Kylian Mbappe suočio se s optužbama za silovanje, nakon što je prošlog četvrtka boravio u Stockholmu, gdje je odmarao s prijateljima i posjetio jedan od noćnih klubova.
Švedski mediji su jutros donijeli šokantnu priču o optužbama za silovanje neke od djevojaka koje su prisustvovale zabavi, a sada se prvi put o svemu oglasio i Mbappe i to preko svoje advokatice Marie-Alix Canu-Bernard.

"Pričamo o 25-godišnjaku koji je jako zreo i mentalno jak i ja mu se zbog toga divim, ali možete li zamisliti medijsko ludilo koje se izliva na njega?", zapitala se na početku svog obraćanja Canu-Bernard, koja je dodala da njen klijent nema zbog čega da se izvinjava.

"Čuli smo najave o podnošenju pritužbe, ali u ovom trenutku čak ni ne znamo protiv koga je. Žalba ne čini nešto istinitim i ništa ne dokazuje. Iskreno, ne znam ni je li pritužba usmjerena na njega", dodala je ona, prenosi RMC Sport.

Objasnila je i da Kylian baš zbog ovakvih situacija nikada nije sam i ne želi da se dovodi u poziciju u kakvoj bi se mogao naći zbog navedenih optužbi.

"On nikada nije sam i nikada se ne dovodi u situaciju u kojoj postoji bilo kakav rizik. Dakle, ovo potpuno isključuje mogućnost bilo kakvog nedjela s njegove strane. To mogu reći sa apsolutnom sigurnošću. Ništa se nije desilo, postoji mnogo kamera u Stokholmu i u tom hotelu i to je dobro po nas. Kao što smo vidjeli - ništa se tu nije desilo", poručila je Canu-Bernard prenijevši riječi nogometaša Real Madrida.

Inače, švedsko pravosuđe objavilo je u utorak saopćenje za javnost u kojem potvrđuje da je otvorilo preliminarnu istragu nakon podnošenja prijave za silovanje. Ime Kyliana Mbappéa nije spomenuto, ali nema sumnje da će priča u narednim danima dobiti još publiciteta.

Podsjetimo, Mbappe je izostao s reprezentativnog okupljanja zbog navodne povrede iako je nastupio u posljednjem duelu Reala prije reprezentativne pauze.