Smirivao ih pomoćnik
10

Lautaro Martinez nakon izmjene skinuo dres Intera i žestoko se posvađao s Conteom

H. H.
Lautaro Martinez se na kraju izvinio Conteu i saigračima (Foto: Twitter)
Lautaro Martinez se na kraju izvinio Conteu i saigračima (Foto: Twitter)
Inter je 36. kolu italijanske Serije A na svom terenu pobijedio Romu rezultatom 3:1, a meč je obilježila svađa trenera Nerazzurra Antonija Contea i napadača Lauatara Martineza koji je bio nezadovoljan izmjenom.

Naime, Argentinac je u igru ušao u 35. minuti umjesto povrijeđenog Alexisa Sancheza, ali je zamijenjen već u 77. minuti kada je Conte priliku dao mladom Andreji Pinamotniju.

To očigledno nije najbolje "sjelo" Martinezu, koji je nakon izmjene skinuo dres ​​i bijesno je šutirao bocu s vodom koja je bila pored klupe za rezervne igrače. Reakcija Argentinca nije se svidjela treneru Intera Antoniju Conteu, koji mu je žestoko prigovorio, nakon čega su ušli u raspravu.

Njihova prepirka odjekivala je na praznom stadionu Giuseppe Meazza, a sve su zabilježile i kamere. Svađa je trajala nekoliko sekundi, a zatim se Conteov pomoćnik Gabriele Oriali umiješao kako bi smirio "nemirne" duhove.

Ipak, kako danas pišu italijanski mediji, argentinski napadač shvatio je da je pretjerao, nakon čega se izvinio Conteu i saigračima. Kao gest dobre volje, ponudio je da organizuje roštilj nakon današnjeg treninga.