Uništio mu snove
0

Legenda izviždana na Anfieldu: James odbranio dva penala 11-godišnjaku, pohvalio se i snimkom

H. H.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Legendarni engleski golman David James dospio je u centar pažnje nakon što je na poluvremenu utakmice između Liverpoola i Chelseaja (2:1) odbranio dva penala 11-godišnjem dječaku.

Bivši čuvar mreže Liverpoola vratio se na Anfiled među stative kako bi dao svoj doprinos u promociji Standard Charteredovog programa angažmana u društvenoj zajednici pod nazivom "Futuremakers", ali se nije proslavio u najmanju ruku.

James je 11-godišnjaku odbranio dva penala, te ga je ostavio apsolutno razočaranog nakon što mu je srušio san o golu ispred čuvenog Kopa.

Zbog toga je James izviždan na stadionu i izložen brojnim negativnim komentarima na društvenim mrežama, jer mnogima nije jasno zašto se uopšte bacao nakon udaraca dječaka, iako je nekima bilo i smiješno to što je uradio.
Ipak, činilo se da Jamesu nisu smetale kritke, jer je na društvenim mrežama podijelio snimak na kome je odbranio penal, ne pokazujući emocije naspram dječakovog razočarenja.

James, koji je igrao za Liverpool, Aston Villu, West Ham, Manchester City i Portsmouth tokom karijere je odbranio 13 penala u Premiershipu.