Bivši reprezentativac
1

Legenda žestoko kritikovala Sulea: Mora otići ljudima u Dortmundu i reći da se odriče velikog novca

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nekadašnji njemački reprezentativac Markus Babbel kritikovao je defanzivca Dortmunda Niklasa Sulea zbog prekomjerne težine.

Njegovo ponašanje je razbjesnilo bivšeg njemačkog reprezentativca koji smatra da bi se on trebao odreći 14 miliona eura koliko zarađuje u toku sezone.

"Skoro mi je nevjerovatno da zarađuje toliko novca i ovako se ponaša. Ponaša se kao da ga nije briga šta klub misli o njemu, smatram da to nije u redu", rekao je Babbel i dodao:

"Sve što radi je u redu, ne radi ništa pogrešno za jednog čovjeka, ali onda mora otići ljudima u Borussiji i reći - 'Hej momci, žao mi je, ali dosta mi je svega. Zaradio sam dovoljno novca, hoću da živim, ne budite ljuti na mene, ja se opraštam'".

Stoper je prethodne sezone imao problema sa prekomjernom težinom zbog čega je pred početak ovosezonskih priprema dobio jasnu poruku od Larsa Rickena i Sebastiana Kehla da se vrati u vrhunskom stanju.

Poruku je Sule shvatio i angažovao personalnog trenera na odmoru kojeg plaća iz svog džepa, a također je angažovao i nutricionistu.

Čelni ljudi Milionera znaju da je Sule sa idealnom težinom jedan od najboljih njemačkih stopera i spremni su ga probati dovesti do idealne težine.

Hoće li uspjeti, saznat ćemo na početku priprema.