Igračica SFK 2000
82

Legendarna bh. nogometašica Amela Kršo završila reprezentativnu karijeru

E. B.
Amela Kršo
Amela Kršo
Legendarna reprezentativka Bosne i Hercegovine Amela Kršo (33) objavila je da se oprašta od igranja u nacionalnom dresu.

Iskusna krilna napadačica se na društvenim mrežama emotivnom porukom oprostila od najdražeg dresa.

"Šesnaest godina igranja, ponosa, borbe, sreće, iskrene emocije teška srca donosim odluku da se oprostim od dresa reprezentacije BiH. Ovo je bila jedna od težih odluka, ali smatram da je došlo vrijeme da prepustim nekim mlađim generacijama svoje mjesto. Zahvalna sam i ponosna što sam imala priliku igrati pod zastavom svoje države toliko dugo. Hvala svim selektorima, medicinskom timu i svim uposlenicima koji su bili dio ovog putovanja. Sigurno da moja podrška neće izostati, i reprezentaciji želim sve najbolje u budućnosti", poručila je nogometašica koja je sa SFK 2000 Sarajevo osvojila 14 titula prvakinja Bosne i Hercegovine.

"Dugi niz godina, svojim talentom, profesionalizmom i borbenim duhom, Amela je predstavljala našu zemlju na najvišem nivou. Njen doprinos ne ogleda se samo kroz postignute uspjehe i rezultate na terenu, nego i kroz ljubav prema nogometu koju je nesebično dijelila sa svojim saigračicama, navijačima i cijelom nogometnom zajednicom. NS BiH želi Ameli Kršo puno uspjeha i sreće u svim budućim životnim i profesionalnim izazovima!", poručili su iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.