Nogometni as
15

Legendarni Kaka se prisjetio duela protiv Intera i otkrio koji mu je najdraži

E. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Legendarni brazilski nogometni as Kaka je dao veliki intervju za La Gazzetta dello Sport u kojem je govorio o predstojećem milanskom derbiju koji se igra u nedjelju u 20:45 sati.

Kaka je 2017. godine završio s profesionalnim igranjem nogometa sa 35 godina, te je istakao na početku intervjua kako se divi Zlatanu Ibrahimoviću što i u 39. godini igra na vrhunskom nivou.

"Zaista je predivno vidjeti koliko je Ibrahimović još uvijek motivisan. Zaista mu se divim zbog toga. Što se mene tiče, ne žalim što sam završio karijeru s 35 godina", rekao je Kaka.

Brazilac se i sada sjeća prvog pogotka u dresu Milana u derbiju protiv Intera u sezoni 2003/2004.

"Te stvari se pamte cijeli život. Gattuso je ubacio loptu s lijeve strane, a ja sam glavom pogodio, što je rijetkost. Naravno da mi je to dalo nevjerovatno samopouzdanje", rekao je Kaka.

Najdraži gradski derbiji za Kaku su oni u Ligi prvaka u sezoni 2004/2005.

"Ti derbiji u Ligi prvaka su mi bili omiljeni. Derbiji su posebni mečevi u odnosu na ostale u ligi, ali je unikatno kada se oni igraju u evropskim takmičenjima", rekao je Kaka.

U veznom redu Rossonera trenutno se nalazi brazilski nogometaš Lucas Paqueta koji je nakon sjajnih prvih pola godine pao u drugi plan.

"On mora ponovo početi vjerovati u sebe. Prošlu sezonu je igrao dobro, ali ove i ne baš. Imao sam isti problem kao on, a poenta je u tome da te protivnici upoznaju pa ti je teže igrati. On je kvalitetan igrač i treba to dokazati. Ipak, treba imati na umu da nisu svi Brazilci isti. On se mora još navići na italijanski nogomet. No, opet ne smije mu liga 'ubiti' kreativnost koju posjeduje. Treba i igrati jednostavnije, a ne da dribla jer je Brazilac pa mora to raditi stalno", rekao je Kaka.

Kaka je Milanu igrao od 2003. do 2009., te u sezoni 2013/2014 i u dresu Rossonera je postigao 104 pogotka u 307 nastupa.