Zahvalan za nagradu
51

Lewandowski časno čestitao Messiju Zlatnu loptu i obratio se porodici nakon ceremonije

D. P.
Lewandowski na dodjeli nagrada (Foto: EPA-EFE)
Lewandowski na dodjeli nagrada (Foto: EPA-EFE)
Poljski nogometaš Robert Lewandowski nije dobio Zlatnu loptu, već je u ovom izboru bio drugi, a nakon dodjele nagrada objavio je saopštenje kojim se zahvalio svim bitnim ljudima u svom životu.
Iako su mnogi očekivali da će Lewandowski dobiti Zlatnu loptu, ona je po sedmi, historijski put završila u rukama Lionela Messija.

Ipak, izvrsni Poljak je dobio nagradu za najboljeg napadača svijeta pa je nakon toga putem Instagrama poslao poruku i čestitao Messiju.

"Za početak, želim čestitati Lionelu Messiju nakon osvajanja Zlatne lopte. Želim se zahvaliti svakom novinaru koji je glasao za mene i koji je smatrao da su moja dostignuća bila važna u 2021. godini. Osvojio sam nagradu za najboljeg napadača godine i nijedan igrač ne može osvojiti individualnu nagradu bez jakog tima i odanih fanova iza sebe", poručio je Lewandowski.

Napadač minhenskog Bayerna je naglasio da je u svemu najbitnija porodica i da mu je ona dala snagu i inspiraciju.

"Želim se zahvaliti svom Bayernu zbog mogućnosti da uspijem i ispunim svoje snove. Zahvaljujem se svojim saigračima iz reprezentacine Poljske i Bayerna. Također, hvala i navijačima koji me podržavaju svakog dana i to mi mnogo znači. I ono najvažnije, ogromno hvala mojoj porodici. Hvala majko, hvala Anna jer si ljubav mog života i moj najbolji prijatelj. Hvala i mojoj sestri Mileni i svim prijateljima i ekipi menadžera za kontinuiranu podršku, fondaciju mojih uspjeha. Hvala vam", poručio je Poljak.