Iznenada preminuo
0

Liam Payne je bio veliki navijač WBA, engleski klub se uz staru fotografiju oprostio od njega

N. M.
WBA se porukom i fotografijom oprostio od Paynea (Foto:Twitter/Daily Mail)
WBA se porukom i fotografijom oprostio od Paynea (Foto:Twitter/Daily Mail)
Svijet je kasno sinoć potresla vijest o smrti 31-godišnjeg muzičara Liama Paynea, nekadašnje zvijezde One Directiona, koji je poginuo nakon pada s trećeg sprata hotela u Buenos Airesu.
Od Paynea se opraštaju mnogi, a posebnu pažnju privukla je objava engleskog nogometnog kluba West Bromwich Albiona, čiji je pjevač bio veliki navijač. Payne je ranije bio redovan gost na utakmicama WBA, a klub je na zvaničnoj stranici podijelio jednu njegovu stariju fotogarfiju s tribina stadiona Hawthorns.
"Šokirani smo i tužni jer smo saznali da je navijač Vrećica (nadimak WBA op.a.) i muzičar Liam Payne preminuo. Naše su misli s Liamovom porodicom, prijateljima i voljenima u ovom tragičnom trenutku", saopćio je WBA uz fotografiju Paynea.

Payne je izjavio da je "veliki navijač West Broma" kada je nastupio na Soccer Aidu, godišnjoj humanitarnoj nogometnoj utakmici 2022. godine.

West Brom je 2017. godine Payneu poslao i posebno izrađenu majicu s imenom njegovog tada novorođenog sina, a nedavno je pjevač priznao da više nije u mogućnosti dolaziti na utakmice toliko često koliko bi on želio.

Inače, Payne je kao dječak bio talentovan sportista, pošto se bavio boksom, a u školi je bio član tima za skijaško trčanje i ustajao je uglavnom u 6 ujutro kako bi otišao na dugo trčanje.

Liam se kasnije pridružio Atletskom klubu Wolverhamptona i Bilstona kako bi tamo nastavio trkačku karijeru, ali na kraju je steka svjetsku slavu kao muzičar. Bio je dio veoma popularnog benda stvorenog u TV emisiji X Factor 2010. godine, zajedno sa Harryjem Stylesom, Louisom Tomlinsonom, Niallom Horanom i Zaynom Malikom.

WBA je trenutno član drugog ranga engleskog nogometa Championshipa, gdje igra posljednje četiri sezone, a riječ je o klubu koji je 1920. godine bio šampion Engleske. Pet puta su popularne Vrećice osvajale FA Kup, a jednom Liga kup.