Osmina finala
53

Liga prvaka: Atalanta - Real Madrid 0:1; Borussia - Manchester City 0:2

K. H.
(Foto: Twitter)
(Foto: Twitter)
U terminu od 21 sat igrale su se preostale dvije utakmice osmine finala Lige prvaka između Atalante i Real Madrida, odnosno Borussije M'gladbacha i Manchester Cityja, a tekstualni prijenos mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.

Tok utakmica

Atalanta - Real Madrid 0:1 (Mendy)

Borussia M'gladbach - Manchester City 0:2 (Bernardo Silva, Gabriel Jesus)

88' - Sami finiš utakmica, čini se da više neće biti pogodaka...

Atalanta - Real Madrid 0:1 (Mendy)

79' (Atalanta - Real Madrid) - Gooooool! Real vodi rezultatom 1:0, Mendy je desnom nogom pogodio za vodstvo Kraljevskog kluba.
Trenutak kada je Mendy pogodio za vodstvo Real Madrida
Trenutak kada je Mendy pogodio za vodstvo Real Madrida

79' (Atalanta - Real Madrid) - Dalekometni pokušaj Kroosa, lopta odlazi preko gola Atalante.

75' (Atalanta - Real Madrid) Domaći tim iako ima igrača manje bolji u ovim trenucima i više prilazi golu Real Madrida.

78' (Borussia M'gladbach - Manchester City) - Foden je sada imao šansu da postigne treći gol za Građane, no njegov udarac je otišao preko gola.

Borussia M'gladbach - Manchester City 0:2 (Gabriel Jesus)

66' (Borussia M'gladbach - Manchester City) - Goooooool! Građani postižu i drugi gol, nakon asistencije Bernarda Silve gol je postigao Gabriel Jesus, što je njegov drugi u ovoj sezoni Lige prvaka.

Trenutak kada je Gabriel Jesus pogodio za vodstvo Manchester Cityja od 2:0
Trenutak kada je Gabriel Jesus pogodio za vodstvo Manchester Cityja od 2:0

59' (Borussia M'gladbach - Manchester City) - Sada je i Borussija imala dobru šansu, ali su igrači njemačkog kluba upropastili opasnu situaciju ispred gola Građana.

53' (Atalanta - Real Madrid) - Velika šansa za Real Madrid! Vinicius je sada imao kolosalnu priliku, bio je sam ispred gola Atalante, ali je nije pogodio. Puno bolja igra Kraljevskog kluba koji ima i igrača više.

54' (Borussia M'gladbach - Manchester City) - Velika šansa za Manchester City! Gabriel Jesus je izašao sam ispred golmana Borussije, ali je oklijevao i izgubio loptu. Bila je ovo velika šansa da postignu drugi gol...

48' (Atalanta - Real Madrid) - Nova šansa za Real, Modrić je bio blizu da postigne gol, ali je lopta otišla malo pored gola.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme između Borussije i Cityja, a uskoro počinje i nastavak meča u Italiji.

HT - Poluvrijeme na obje utakmice

Borussia M'gladbach - Manchester City 0:1 (Bernardo Silva)

Atalanta - Real Madrid 0:0

41' (Borussia M'gladbach - Manchester City) - Puno bolja igra Manchester Cityja koji traži drugi gol koji bi mu već otvorio vrata četvrtfinala.

39' (Atalanta - Real Madrid) - Najbolja šansa na meču! Vinicus je mogao pogoditi za vodstvo Real Madrida, ali nije bio precizan. Lopta je uz pomoć bloka otišla preko gola, a nakon novog kornera Real nije ugrozio gol Atalante.

37' (Atalanta - Real Madrid) - Dobra šansa za Real Madrid, Modrić je dodao do Isca, a on šutira malo pored gola. Ubrzo nakon toga, Modrić je pokušao šutem sa 20 metara, no preko gola.

Borussia M'gladbach - Manchester City 0:1 (Bernardo Silva)

29' (Borussia M'gladbach - Manchester City) - Goooooool! Manchester City vodi rezultatom 1:0, Cancelo je fantastično centrirao, a Bernardo Silva glavom postiže svoj prvi pogodak u ovoj sezoni Lige prvaka.

Trenutak kada je Bernardo Silva glavom pogodio za vodstvo Manchester Cityja
Trenutak kada je Bernardo Silva glavom pogodio za vodstvo Manchester Cityja

26' (Atalanta - Real Madrid) - Opasan napad Real Madrida, Nacho je probio ali na kraju nije uspio pronaći nikog od svojih saigrača u petercu Atalante.

17' (Atalanta - Real Madrid) - Crveni karton za Atalantu! Remo Freuler je kao posljednji igrač u odbrani srušio protivnika, a sudija Stieler mu je pokazao put u svlačionicu.

Trenutak zbog kojeg je Remo Freuler dobio direktan crveni karton
Trenutak zbog kojeg je Remo Freuler dobio direktan crveni karton

14' (Borussia M'gladbach - Manchester City) - Novi opasan napad Građana, ali opet su pretjerali s dodavanjima u protivničkom kaznenom prostoru.

10' (Atalanta - Real Madrid) - Igra se na sredini terena i još uvijek bez prave prilike.

6' (Borussia M'gladbach - Manchester City) - Prva velika šansa na utakmici, Sterling je mogao dovesti Građane u vodstvo, ali je oklijevao u izglednoj situaciji. Na kraju je Guardiolin tim dobio samo korner, ali iz tog prekida nisu uspjeli napraviti ništa ozbiljnije.

1' - Počele su utakmice.

20:58 - Igrači su izašli na teren, sve je spremno da počnu posljednje dvije utakmice osmine finala Lige prvaka.

20:40 - Posebnu pažnju privlači duel Atalante i Real Madrida koji se igra u Bergamu.

Italijanski klub se i ove sezone domogao nokaut faze najelitnijeg nogometnog klupskog takmičenja, ali nije imao previše sreće u žrijebu jer je za rivala dobio najtrofejniji klub na svijetu.

Ipak, daleko od toga da je Atalanta bez šansi. Iako i njihova forma ove sezone varira, Real je također prilično neuvjerljiv i nekonstantan. Kraljevi imaju dosta probema s povredama, a sve to daje određene šanse Atalanti da pred revanš pokuša ostvariti pozitivan rezultat i s obzirom na napadačku igru koju gaje, ljubitelji nogometa nadaju se kvalitetnom i sadržajnom meču.

20:40 - U drugoj utakmici koja će se igrati na Puškaš Areni u Mađarskoj, Borussia Monchengladbach je formalni domaćin Manchester Cityju, koji je apsolutni favorit za prolaz dalje.

Građani su vezali čak 18 utakmica u svim takmičenjima u kojima su slavili, što dovoljno govori koliko težak zadatak očekuje Nijemce u pokušaju da zaustave Guardiolinu četu.

Ipak, Borussija je u grupnoj fazi u duelima s Realom i Interom pokazala da se zna nositi s velikanima, a nadaju se da će i u ovom meču pružiti partiju vrijednu pozitivnog rezultata pred uzvrat.

Obje ekipe gotovo potpuno kompletne dočekuju večerašnji meč, a zbog povrede je upitan jedino nastup Marcusa Thurama u domaćem sastavu.

20:30 - Atalanta od prve minute igra u sastavu: Gollini, Gosens, Djimisti, Romero, Toloi, Maehle, Freuler, de Roon, Pessina, Muriel i Zapata.

Zidane je od prve minute šansu dao: Courtois, Vazquez, Varane, Nacho, Mendy, Casemiro, Modric, Kroos, Isco, Asensio i Vinicius Jr.
Kraljevi imaju dosta probema s povredama pa su tako van stroja Benzema, Carvajal, Hazard, Marcelo, Militao, Odriozola, Ramos, Rodrygo i Valverde.

20:30 - Borussia M'gladbach meč počinje u sastavu: Sommer; Elvedi, Zakaria, Ginter; Lainer, Neuhaus, Kramer, Hofmann, Bensebaini; Pléa, Stindl.

Za Manchester City od prve minute igraju: Ederson, Walker, Dias, Laporte, Cancelo, Rodrigo, Gundogan, Bernardo, Sterling, Foden i Jesus.

Zanimljivo, Guardiola je na klupi ostavio najboljeg igrača Kevina De Bruynea, ali i Aguera, Mahreza i Stonesa.

20:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobrodošli na tekstualni prijenos utakmica osmine finala Lige prvaka koje se večeras igraju između Atalante i Real Madrida, odnosno Borussije M'gladbacha i Manchester Cityja. Oba susreta igraju se s početkom u 21 sat.