Elitni nogomet
78

Tok utakmica / Liga prvaka: Pobjede Barcelone, Uniteda, Borussije...

N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Osam utakmica drugog kola Lige prvaka igralo se danas, a trenutne rezultate i najzanimljivije detalje s mečeva mogli ste pratiti u tekstualnom prijenosu na portalu Klix.ba.

Rezultati:

Borussia - Zenit 2:0 (Sancho 78', Haaland 91') Club Brugge - Lazio 1:1 (Vanaken 42' - Correa 14') Ferencvaroš - Dynamo Kiev 2:2 (Nguen 59', Boli 90' - Tsygankov 28', De Pena 41')) Juventus - Barcelona 0:2 (Dembele 14', Messi 92') Manchester United - RB Leipzig 5:0 (Greenwood 21', Rashford 76', 78', 92', Martial 86') Sevilla - Rennes 1:0 (De Jong 56') Bašakšehir - PSG 0:2 (Kean 64', 79') Krasnodar - Chelsea 0:4 (Hudson-Odoi 37', Werner 76', Ziyech 80', Pulišić 90')

Tok utakmica:

90' - Kakva završnica večerašnjih utakmica. Borussia je preko Haalanda udvostručila prednost, baš kao i Barcelona preko Messija, dok je United strpao Leipzigu još dva pogotka za konačnih 5:0. Golove su postigli Martial i Rashford, trostruki strijelac. Tu nije bio kraj uzbuđenja jer je Ferencvaroš u 90. preko Bolija iščupao bod protiv Dynama.

78' - Povela je i Borussia. Sancho je zabio iz penala. Poslao je loptu u jednu, a golmana u drugu stranu. Borussia - Zenit 1:0.

78' - Novi gol za United. Protivnik je napravio katastrofalnu grešku, a poklon je iskoristio Rashford i poslao loptu u mrežu. United - Leipzig 3:0.

76' - United udvostručuje vodstvo. Rashford hladnokrvno gura loptu kraj golmana. United - Leipzig 2:0.

75' - Griezmann je primio precizan pas i pucao po golu, ali je lopta otišla desno od gola. Pravo je čudo da je na utakmici Juventusa i Barcelone pao samo jedan pogodak.

72' - Messi je pao nakon duela u šesnaestercu, ali je sudija samo odmahnuo na prigovore igrača. Barcelona vodi i dalje 0:1.

62' - Messi je sjajno uputio udarac iz prve s ivice šesnaesterca, ali je lopta prošla malo pored lijeve stative. Ostaje 0:1 za Barcelonu.

59' - Ferencvaroš smanjuje. Nguen je smirio odličnu nisku loptu koju je poslao Zubkov. Napravio je korak i uputio prekrasan udarac koji je pronašao put do donjeg lijevog ugla odbivši se od stativu. Ferencvaroš - Dynamo 1:2.

56' - Vodi Sevilla. De Jong je ispratio savršen centaršut kojeg je duboko u šestnaesterac uputio Acuna i kontroliše ga prvim dodirom. Uputio je precizan udarac poslavši loptu u donji lijevi ugao. Sevilla - Rennes 1:0.

55' - Nevjerovatna situacija u Torinu. Morati je poništen i treći pogodak zbog ofsajda i to sva tri nakon asistencije VAR-a.

46' - Počela su druga poluvremena!

45' - Gotova su prva poluvremena!

42' - Brugge je izjednačio. Vanaken je zabio iz penala. Poslao je loptu u jednu, a golmana u drugu stranu. Brugge - Lazio 1:1.

41' - Dynamo je udvostručio prednost. Buyalskyy je odigrao dodavanje koje je pokupio De Pena i unutar šestnaesterca opucao loptu, koja odlazi u donji lijevi ugao. Ferencvaroš - Dynamo 0:2.

35' - Kakva je ovo šansa bila za Barcelonu. Dembele je bio u šesnaestercu, primio odličan pas i pucao, ali je odbrambeni klizećim startom blokirao šut. Ostaje 0:1.

30' - Juventus je ponovo postigao gol, ali je sudija ponovo dao znak za VAR. Ovo je nevjerovatno. Gol je poništen nakon što je sudija signalizirao da je VAR pokazao da je Morata kao i u prvom slučaju ponovo bio u ofsajdu. Ostaje 0:1.

28' - Dynamo vodi protiv Ferencvaroša. Tsygankov je lagano realizirao penal tačnim udarcem u donji lijevi ugao gola. Ferencvaroš - Dynamo 0:1.

23' - Kakva velika prilika za Barcelonu! Messi je pokupio u centimetar precizno dodavanje u šesnaesterac i puca za dlaku blizu desne stative. Ostaje 0:1.

21' - United vodi protiv Leipziga. Greenwood je ušao u obećavajuću šansu nakon lijepe asistencije. Zabio je preciznim udarcem uz desnu stativu. United - Leipzig 1:0.

15' - Juventus je postigao gol, ali je sudija dao znak za VAR, koji je reagovao i sudija je poništio gol je je Morata bio u ofsajdu.

14' - Barcelona vodi u Torinu. Dembele je okušao sreću udarcem s ivice šesnaesterca. Neko je skrenuo loptu i Szczesny je ostao nemoćan. Juventus - Barcelona 0:1.

14' - Lazio vodi 1:0. Correa je iskušao svoju sreću sa ivice šestnaesterca i zabio preciznim udarcem koji ulazi uz lijevu stativu. Marušić je asistirao za gol. Brugge - Lazio 0:1.

2' - Velika šansa za Barcelonu samo što se krenulo s centra. Griezmann je primio tačan pas u šesnaestercu i odmah pucao. Nije imao sreće, pogodio je lijevu stativu. Ostaje 0:0.

1' - Počele su utakmice na šest stadiona!

20:50 - Odigrane su prve dvije večerašnje utakmice 2. kola Lige prvaka, a gostujuće pobjede ostvarili su Chelsea i PSG. Chelsea je u grupi E kao gost pobijedio ruski Krasnodar rezultatom 0:4 i stigao je do prvog trijumfa u ovosezonskom takmičenju. PSG je mnogo teže nego što rezultat govori došao do pobjede protiv Bašakšehira rezultatom 0:2 u grupi H.

20:35 - Stigli su i sastavi. Najzanimljiva utakmica igra se u Torinu između Juventusa i Barcelone. Vrijedi posebno istaći da će od prve minute protiv svog starog kluba igrati bh. reprezentativac Miralem Pjanić.

Juventus: Szczesny, Danilo, Bonucci, Demirel, Kuluševski, Rabiot, Bentacur, Cuadrado, Dybala, Morata i Chiesa. Barcelona: Neto, Alba, Lenglet, Araujo, Roberto, De Jong, Pjanić, Dembele, Pedri, Griezmann i Messi.

Borussia - Zenit

Borussia: Burki, guerreiro, Hummels, Akanji, Meunier, Witsel, Dahoud, Reyna, Reus, Sancho, Haaland. Zenit: Keržakov, Santos, Rakitski, Lovren, Karavaev, Erohin, Barrios, Wendel, Driussi, Dzyuba, Kuzyayev

Club Brugge - Lazio

Brugge: Mignolet, Deli, Kossounou, Mata Pedro Lourenco, Sobol, Vanaken, Rits, Vormer, Diatta, Dennis, De Ketelaere. Lazio: Reina, Acerbi, Hoedt, Gabarron, Fares, Milinković-Savić, Parolo, Akpa Akpro, Marušić, Caicedo, Correa.

Ferencvaroš - Dynamo Kiev

Ferencvaroš: Dibusz, Heister, Kovačević, Blažić, Lovrencsics, Kharatin, Somalia, Siger, Nguen, Isael, Zubkov. Dynamo: Boyko, Karavaev, Popov, Zabarnyi, Kedziora, Shaparenko, Sydorchuk, Buyalskyy, De Pena, Supriaga, Tsygankov.

Manchester United - RB Leipzig

United: De Gea, Shaw, Maguire, Lindelof, Wan-Bissaka, Fred, Matić, Van de Beek, Pogba, Greenwood, Martial. Leipzig: Gulasci, Halstenberg, Upamecano, Konate, Henrichs, Kampl, Angelino, Forsberg, Olmo, Nkunku, Poulsen.

Sevilla - Rennes

Sevilla: Bono, Acuna, Kounde, Diego Carlos, Navas, Torres, Fernando, Jordan, El Haddadi, De Jong, Ocampos. Rennes: Gomis, Soppy, Rugani, Da Silva, Traore, Bourigeaud, Martin, Grenier, Terrier, Guirassy, Doku.

20:32 - Trenutno se igraju dvije utakmice Lige prvaka koje su počele u 18:55. PSG je tek u 64. minuti došao u vodstvo u Istanbulu protiv Bašakšehira, a strijelac gola bio je Kean na asistenciju Mbappea. I Chelsea vodi u gostima s 3:0 protiv Krasnodara. Pogađali su Hudson-Odoi, Werner i Ziyech, a vrijedi istaći da je Jorginho u 14. minuti promašio penal za ekipu iz Londona.

20:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobodošli na tekstualni prijenos osam utakmica Lige prvaka koje su na rasporedu danas.