Na terenu i Zmajevi
33

Liga prvaka se nastavlja večeras: Novi težak ispit za Dinamo, derbiji u Birminghamu i Leipzigu

D. P.
Dinamo je pregažen u prvoj utakmici u Minhenu (Foto: EPA-EFE)
Dinamo je pregažen u prvoj utakmici u Minhenu (Foto: EPA-EFE)
Nakon što smo sinoć gledali efikasne predstave u kojima su favoriti opravdali očekivanja, večeras se nastavlja Liga prvaka s novih devet utakmica drugog kola.

Program će ponovo biti otvoren utakmicama u 18:45 i igrat će se u Gironi i Gelsenkirchenu. Nogometaši Girone dočekuju Feyenoord, dok će Šahtar na neutralnom terenu u Njemačkoj dočekati ekipu Atalante.

Ta utakmica bit će posebna za našeg Seada Kolašinca koji se sa svojom Atalantom vraća na stadion gdje je počeo karijeru. Podsjetimo, Kolašinac je startao u Schalkeu na Veltins Areni, gdje je Šahtar domaćin evropskih utakmica zbog rata u svojoj Ukrajini.

Od 21 sat očekuje nas još sedam utakmica, a derbiji se igraju u Birminghamu i Leipzigu. Raspucani Bayern će gostovati neugodnoj Aston Villi, dok će u Leipzigu istoimeni domaćin dočekati ekipu Juventusa.

Popravni ispit je pred Dinamom. Zagrepčani su primili devet golova od Bayerna, a i večeras im predstoji težak posao jer će na Maksimiru dočekati ekipu Monaca.

Uzbudljivo bi trebalo biti i u okršaju Lillea protiv branitelja titule Real Madrida, dok je Liverpool veliki favorit protiv Bologne.

Kolonija bh. nogometaša u ekipi Sturma dočekuje Club Brugge, ali je jedino realno da cijelu utakmicu odigra Jusuf Gazibegović. Mladi reprezentativci BiH Arjan Malić i Senad Mustafić nadaju se eventualnom pozivu, dok će u timu biti i potencijalni reprezentativac naše zemlje Emir Karić.

Raspored utakmica:

18:45 Girona - Feyenoord

18:45 Šahtar - Atalanta

21:00 Aston Villa - Bayern

21:00 Benfica - Atletico Madrid

21:00 Dinamo - Monaco

21:00 Lille - Real Madrid

21:00 Liverpool - Bologna

21:00 RB Leipzig - Juventus

21:00 Sturm - Club Brugge

Tabela: