Liga prvaka
80

Lille srušio očajni Real, Bayern izgubio u Engleskoj nakon velike greške Neuera

N. K.
Lille - Real (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Lillea pobijedili su na stadionu Pierre-Mauroy u drugom kolu Lige prvaka ekipu Reala rezultatom 1:0 te su tako prvacima Evrope nanijeli prvi poraz u sezoni.
Prvo poluvrijeme proteklo je u inicijativi francuskog kluba, a do zasluženog vodstva stigli su u trećoj minuti sudijske nadoknade kada je David sigurno realizovao penal.

Za razliku od prvog poluvremena, u drugom poluvremenu su izostale prilike. Real uprkos želji da dođe do izjednačenja nije uspio stvoriti odgovarajući pritisak iz kojeg bi došli do šansi za pogodak pa je ostalo konačnih 1:0 za Lille.

I Lille i Real sada imaju po tri boda iz prva dva kola. U narednom kolu Lille gostuje Atleticu, dok će Real dočekati Borussiju.

Još jedno iznenađenje dogodilo se u Engleskoj gdje je Aston Villa savladala favorizovani Bayern rezultatom 1:0. gol odluke pao je 11 minuta prije kraja utakmice kada je Duran iskoristio veliku grešku istrčalog golmana Neura i matirao ga za erupciju oduševljenja domaćih navijača.

Najubjedljivu pobjedu večeri ostvarila je Benfica koja je sa 4:0 razbila Atletico. Strijelci za Benficu bili su Akturkoglu, Di Maria, Bah i Kokcu.

Rezultati drugog dana 2. kola Lige prvaka:

Girona - Feyenoord 2:3

Šahtar - Atalanta 0:3

Aston Villa - Bayern 1:0

Benfica - Atletico 4:0

Dinamo - Monaco 2:2

Lille - Real 1:0

Liverpool - Bologna 2:0

Leipzig - Juventus 2:3

Sturm - Brugge 0:1

Tabela: