Superliga Turske
0

Luda utrka za titulu se nastavlja: Galata preskočila Fener, Icardi puše Džeki za vratom

N. M.
Foto: Galatasaray SK/Facebook
Foto: Galatasaray SK/Facebook
Nogometaši Galatasaraya ostvarili su večeras 13. uzastopnu pobjedu u turskoj Superligi, pošto su rezultatom 4:0 deklasirali ekipu Alanyaspora na gostujućem terenu.

Tako je Galatasaray nastavio koračati ka tituli prvaka Turske, za koju se bori s najljućim rivalom Fenerbahčeom, a ostao je na dva boda viška na vrhu tabele.

Otpor Alanyaspora je Galata slomila u drugom poluvremenu, nakon što u prvih 45 minuta nije bilo golova.

Mrežu domaćih je načeo Baris Alper Yilmaz u 56. minuti, da bi pet minuta poslije fantastičan gol postigao Marokanac Hakim Ziyech, pogodivši rašlje gola neodbranjivim udarcem s 20 metara.

U 64. minuti Alanya ostaje s desetoricom na terenu zbog crvenog kartona Leroya Fera, a tu je meč i bio gotov.

Galata ga je sigurno privela kraju i pobjedu ovjerila s još dva pogotka. Prvo je Yilmaz u 72. minuti svojim drugim golom povisio na 3:0, a za 4:0 u 84. minuti pogađa Mauro Icardi.

Sada Galata ima ukupno 87 bodova te je na vrhu tabele preskočila Fener sa 85.

Edin Džeko je ostao lider na listi strijelaca sa 20 pogodaka, ali Icardi je s večerašnjim pogotkom ostao jako blizu s 19 golova i tako i dalje puše za vratom Dijamantu u utrci za prvog strijelca lige.

Do kraja sezone ostalo je šest kola, a izvjesno je da će pitanje šampiona biti riješeno u pretposljednjem kada se Galata i Fener sastaju u velikom derbiju.

Tabela: