Englezi nisu mirovali
51

Ludi kraj prelaznog roka: Sterling u Arsenalu, Chelsea potrošio još 30 miliona eura

N. M.
Sterling stigao na posudbu u Arsenal do kraja sezone (Foto: Twitter)
Sterling stigao na posudbu u Arsenal do kraja sezone (Foto: Twitter)
Arsenal je u posljednjim trenucima ljetnog prelaznog roka realizovao zanimljiv transfer, pošto je njegov novi član postao Raheem Sterling.

Topnici su u stigli riješiti svu potrebnu papirologiju i ozvaničiti Sterlingovu posudbu iz Chelseaja, a brzonogi krilni nogometaš će na Emirates stadionu ostati do kraja sezone.

Cijeli jučerašnji dan rješavala se Sterlingova budućnost nakon što ga je trener Chelseaja Enzo Maresca prekrižio. Bio je Sterling blizu potpisa za Manchester United, ali su Đavoli na kraju ipak odustali, a onda je prste umiješao Arsenal i ekspresno osigurao dolazak bivšeg reprezentativca Engleske.

Arsenalu je jedan krilni nogometaš bio neophodan nakon što je Reiss Nelson otišao u Fulham, a Sterling je definitivno ojačao konkurenciju na ovoj poziciji u timu Topnika. Također, treba reći da je Arsenal napustio napadač Eddie Nketiah, koji je za 25 miliona eura prešao u Crystal Palace.

Nije mirovao u finišu prelaznog roka ni Chelsea, koji se nastavlja rasipati milionima, a sinoć je dogovorena posudba Jadona Sancha iz Uniteda uz obavezan otkup ugovora za 30 miliona eura na kraju sezone.

Uprkos odlasku Sterlinga, u navalnom redu Chelseaja vlada ogromna gužva, pošto su pored Sancha tu i Nicolas Jackson, Christopher Nkunku, Noni Madueke, Cole Palmer, Mihajlo Mudrik, Pedro Neto, Marc Guiu, Joao Felix.

Aktivan je u posljednjim satima prelaznog roka bio i Manchester United, koji je iz PSG-a doveo defanzivnog veznjaka Manuela Ugartea, reprezentativca Urugvaja za kojeg je platio 50 miliona eura obeštećenja.

Posebno je zanimljiv finiš prelaznog roka u Engleskoj bio s aspekta golmana, pošto je njih nekoliko promijenilo sredine.

Aron Ramsdale je iz Arsenala prešao u Southampton za 21 milion eura, a kao zamjenu za njega je londonski tim odmah doveo Neta iz Bournemoutha. Wolverhampton je za 12 miliona eura doveo Sama Johnstona iz Crystal Palacea.

Prethodno je mjesto pomenutog Neta u Bournemouthu zauzeo Kepa Arrizabalaga