Kakva završnica
12

Ludi preokreti u nadoknadi u Premiershipu, Haaland vratio City na prvo mjesto

D. P.
Haaland ponovo igrač odluke za Građane (Foto: EPA-EFE)
Haaland ponovo igrač odluke za Građane (Foto: EPA-EFE)
Odigrane su četiri utakmice devetog kola engleske Premier lige, a ne tako laganu, a očekivanu pobjedu upisali su nogometaši Manchester Cityja nad Southamptonom rezultatom 1:0. Na tri smo vidjeli golove u nadoknadi.

Kada je Erling Haaland u petoj minuti "načeo" mrežu Svetaca s juga Engleske, činilo se da gostima prijeti katastrofa, kao što su mnogi stradali na Etihadu, ali to nije bio slučaj danas.

City je napadao tokom svih 90 minuta i stvorio brojne prilike, ali Aaron Ramsdale na golu Southamptona i nekoliko promašaja Haalanda i ostalih ofanzivaca domaćeg tima išli su na ruku gostima.

Ostalo je 1:0 tako da se Manchester City popeo na prvo mjesto tabele Premier lige s utakmicom više i dva boda više u odnosu na Liverpool.

Na svim ostalim utakmicama vidjeli smo ludnicu u nadoknadi i vitalne promjene rezultata koji su utjecali na pobjednika.

Aston Villa je razočarala svoje navijače. Imala je vodstvo do 96. minute protiv Bournemotha na svom terenu, ali je završeno rezultatom 1:1 jer su gosti preko Evanilsona došli do boda u posljednjem sekundu utakmice.

Do 88. minute Brighton je imao dva gola prednosti nad Wolverhamptonom i vodstvo rezultatom 2:0, ali je završeno podjelom bodova. Gostima su golovima Romain Ait-Nouri i Matheus Cunha od 88. do 93. minute donijeli bod.

Brentford je u najluđoj utakmici dana golom u 96. minuti Bryana Mbeumoa slavio protiv Ipswicha rezultatom 4:3.

Rezultati:

Aston Villa - Bournemouth 1:1

Brentford - Ipswich 4:3

Brighton - Wolves 2:2

Manchester City - Southampton 1:0

Tabela: