Njegov stav je jasan
22

Luka Modrić odbio ugovor života, ne želi 60 miliona eura

D. P.
Modrić želi ostati u Realu (Foto: EPA-EFE)
Modrić želi ostati u Realu (Foto: EPA-EFE)
Hrvatski reprezentativac Luka Modrić odbio je ponudu vrijednu 60 miliona eura koja je na adresu igrača Real Madrida stigla iz Saudijske Arabije.

Saudijci se nastavljaju rasipati velikim novcem kako bi u budućnosti imali što jaču ligu, a prema navodima španskih medija, Modrić je odbio nevjerovatnu ponudu od 60 miliona eura.

Modrića je kontaktirao jedan saudijski klub, čije ime nisu željeli navesti, te mu ponudio po 30 miliona eura za dvije sezone. To je Hrvat odbio i silno želi nastaviti igrati za Real Madrid s kojim mu predstojećeg ljeta ističe ugovor.

Hrvatski reprezentativac želi otići u penziju igrajući za Real Madrid u čije je redove stigao 2012. godine. Njegova plata u Realu je oko 10 miliona eura godišnje, tako da bi prihvatanje ponude iz Saudijske Arabije predstavljalo i potpis ugovora života.

"Činim sve da nastavim igrati u Realu. Uvijek sam imao dobar odnos s klubom i to se neće promijeniti. Kao i prošle godine, nema žurbe. Pred nama je mnogo izazova", rekao je nedavno hrvatski reprezentativac.

Podsjetimo, prije nekoliko sedmica u javnosti se pojavila informacija da Real traži od Modrića da prestane igrati za reprezentaciju Hrvatske kako bi dobio novi ugovor. U Realu smatraju da u 38. godini ne može sebi priuštiti igranje za reprezentaciju, a kako je među Vatrenima nezamjenjiv, to znači i 180 minuta najmanje tokom svakog okupljanja.