Igrao za Francusku
75

M'Vila progovorio o životnom paklu i traumama: Na stolu leži 500.000 eura, a ja pijem tablete

N. K.
M'Vila u duelu s Misimovićem (Foto: EPA-EFE)
M'Vila u duelu s Misimovićem (Foto: EPA-EFE)
Nogometaš francuskog drugoligaša Caena i nekadašnji francuski reprezentativac Yann M'Vila otkrio je kako se u mlađim danima u karijeri borio s depresijom.

"Ne mogu reći da novac ne donosi sreću jer joj pridonosi i olakšava stvari. Tada sam primao 500.000 eura neto mjesečno. Za dva mjeseca sam imao milion, ali sjedio sam u sobi potišten. Iako sam imao ove novce na stolu, nisu mi bili od koristi. Kada te uhvati, onda te stvarno uhvati. Jedno vrijeme nisam mogao ući ni u avion. Vježbao sam jogu i uzimao tablete. Kad sam igrao u Saint-Etienneu, klupski doktor mi je dao injekciju da me smiri i da zaspim", otkrio je M'Vila pričajući o svom iskustvu.

Dotaknuo se i činjenice da ga je za transfer u Caen nagovorio Kylian Mbappe koji je nedavno postao jedan od ulagača u klub.

"Ispričao mi je o projektu i šta očekuje od mene. Sutradan sam vidio njegovu majku i dogovorili smo se. Kylian me veoma dobro poznaje, ja njega također. Njegova majka će me u budućnosti još više upoznati. Znaju da sam pouzdan igrač, da mogu računati na mene i da ću dati sve od sebe", zaključio je.

Podsjetimo, M'Vila je svojevremeno nastupao za milanski Inter, a nosio je i dresove klubova kao što su Olympicaos, Saint-Etienne i Sunderland.