Uputila vapaj
53

Majka slavnog nogometaša više nije mogla šutjeti: Moj sin godinama zlostavlja žene bez kazne

D. P.
Boateng je godinama osvajao trofeje s Bayernom (Foto: EPA-EFE)
Boateng je godinama osvajao trofeje s Bayernom (Foto: EPA-EFE)
Ugledni njemački Spiegel došao je do dopisa kojeg je majka Jeromea Boatenga poslala berlinskom advokatu nakon tragedije koja je pokosila Njemačku prije tri godine.
Jerome Boateng (35) se suočio s velikom tragedijom početkom 2021. godine kada je, samo nekoliko dana nakon raskida, njegova bivša djevojka Kasia Lenhardt počinila samoubistvo.

To je učinila u njihovom domu, a sada je ugledni Spiegel objavio dopis njegove majke koja je sina optužila za zlostavljanje žena i djevojaka te otkrila šokantne stvari.

"Moj sin godinama psihički i fizički zlostavlja žene. Sada je Kasia Lenhardt oduzela sebi život, a on se još uvijek ne suočava s posljedicama za svoje ponašanje", stoji u vapaju Boatengove majke koja je prijavila svog sina advokatima.

Spiegel sada otkriva da je advokat iz Berlina, koji je radio na slučaju, potvrdio da je Kasia Lenhardt željela prijaviti Boatenga policiji neposredno prije smrti, ali da je na kraju ipak počinila samoubistvo.

Za sve to vrijeme, bivši reprezentativac Njemačke i dalje igra nogomet bez prestanka. Dva puta je osvojio Ligu prvaka, dvostruki je prvak svijeta s klubom i prvak svijeta s reprezentacijom Njemačke.

Trofeje je nanizao kao na traci pa je tako i devet puta bio prvak Njemačke. Trenutno je član italijanske Salernitane, a za svoja djela još uvijek nije odgovarao.