Pogledajte golčinu
78

"Mala Barcelona" blista u Americi: Alba majstorijom zasjenio Messija, pogodio i Suarez

N. M.
Messi i Suarez slave gol Urugvajca (Foto: Twitter)
Messi i Suarez slave gol Urugvajca (Foto: Twitter)
Ekipa Inter Miamija je nastavila nizati pobjede u američkom MLS-u, koji je došao do play-off faze takmičenja, a noćas je tim predvođen nekadašnjim zvijezdama Barcelone savladao Atlantu sa 2:1.

Bio je to prvi meč osmine finala play-offa MLS lige, a "mala Barcelona" je na krilima Lionela Messija, Luisa Suareza i Jordija Albe stigal do vrijedne pobjede pred revanš susret.

Neobično, ali Messi nije bio strijelac gola na ovom meču, pošto su pobjedu Interu donijeli Suarez i Alba, koji je majstorijom za pobjedu zasjenio i Messija.

Poveo je Inter nakon divne akcije po lijevoj strani i pogotka Suareza na asistenciju Albe u 2. minuti, ali jako dobra Atlanta uzvraća udarac i u finišu prvog poluvremena poravnava preko Lobjanidzea, koji je u 39. minuti pogodio za 1:1.

Ključni detalj meča desio se u 60. minuti, kada Alba dobija jedan pas Messija na skoro 30 metara od gola, a onda fantastičnim udarcem matira golmana gostiju za pobjedu Intera od 2:1.

Pored pomenutog trojca, koji je nekada blistao i u dresu Barcelone, na terenu je bio i Sergio Busquets, također legendarni igrač Katalonaca, a sva četvorica nogometaša odigrala su cijelu utakmicu za tim iz Miamija.

Revanš meč osmine finala MLS-a na rasporedu je 3. novembra u Atlanti.